Hopp til innhold

Oppsagt lege jobber fortsatt

En lege med fem klagesaker mot seg jobber fortsatt i Lillestrøm. To ganger lot han være å undersøke pasienter som senere døde.

Lege
Foto: Ill.foto:Eirill Wiik, Wiik, Eirill

I går fortalte Østlandssendingen at legen nå har fått en advarsel fra Statens Helsetilsyn etter at han ikke undersøkte en pasient som senere døde på Bjølsen i fjor.

Han har også fått flere lignende klager tidligere.

 Legen ble sparket fra legevakten i Oslo etter en alvorlig tilsynssak, men jobber fortsatt ved legevakten i Lillestrøm.

Visste ikke om klagene

Legevaktsjef i Lillestrøm, Harald Rambøl sier han først fikk vite om de to alvorligste sakene nå.

- Det fikk jeg vite da du ringte meg. Det har han ikke fortalt, og jeg har heller ikke lest det noe sted, sier Rambøl.

I jobben ved Legevakten i Lillestrøm kjører legen på hjemmebesøk i Rælingen, Lørenskog og Skedsmo. Jobben har han hatt i flere også mens han tok vakter i Oslo.

Samtidig har han hatt fire tilsynsaker mot seg. Så sent som i februar i fjor droppet han å undersøke en syk 67 år gammel mann på Bjølsen som senere døde av indre blødninger.

Fikk advarsel

I går fortalte Østlandssendingen at legen nå har fått en advarsel fra Statens helsetilsyn fordi de mener han opptrådte uforsvarlig på Bjølsen.

- Det er en situasjon ingen doktor ønsker å komme opp i. Det er vanskelig for ham, og det er en situasjon det er vanskelig for oss å forholde oss til, sier Rambøl.

Legen har også fått refs fra Helsetilsynet for en lignende episode i 2002. En pasient som ikke var blitt undersøkt skikkelig døde ikke lenge etter et legen hadde vært på besøk.

Får forstsette i jobben

Men til tross at han er klaget inn til helsemyndighetene tilsammen fem ganger og at det er opprettet tilsynsak i fire av tilfellene, legen får fortsett å kjøre legevakt i Lillestrøm, sier Harald Rambøl

- Er det da bedre at han jobber andre steder enn hos meg? Kanskje det er bedre for meg, men det er ikke slik jeg vil håndtere dette. Jeg ønsker at folk som får en advarsel skal kunne rette opp feilen som er begått.

Rambøl tror nå at legen vil skjerpe seg.

- Det håper jeg, hvis ikke tror jeg hans tid som lege er over. Han tåler nok ikke en sak til, sier Rambøl.