Hopp til innhold

- Stort for norsk rally

- Det er svært viktig for norsk rally med et eget norsk fabrikkteam, sier Morgan Andersen.

Mads Østberg og Morgan Andersen

Morgan Andersen (t.h) har stor tro på Mads Østbergs rallykarriere.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Andersen er daglig leder i selskapet som skal ta seg av rallysatsingen til Mads Østberg. Mandag ble det kjent at rallytalentet fra Våler etter all sannsynlighet blir fabrikkfører for Subaru, i et eget norsk VM-rally team.

- Større enn hva folk tror

Team-Østberg er i ferd med å sluttføre en historisk avtale om et eget norsk fabrikkteam. For etter å ha vært uavhengig fører for Subaru siden 2006, er Mads Østberg klar for å legge lista høyere og bli fabrikkfører for Subaru.

- Det å bevise et rallyteam fra Norge er fantastisk. Det å få den muligheten er svært, og jeg tror det er mye større enn hva folk tror, sier Morgan Andersen.

- Han har det som skal til

Morgan Andersen tror det vil bety mye for norsk rally og har stor tro på rallytalentet fra Våler.

- Jeg har veldig tro på Mads, og han har det som skal til for å komme til toppen. Og kanskje vi kan få en inn en norsk fører til og reklamere for norsk rally, så har jeg veldig stor tro på at det kan bli bra i åra framover, sier han.

Neste år

Fra neste år av tar rallytalentet steget opp i fabrikkmesterskapet og får med et eget norsk team, langt mer frihet enn andre rallyførere.

- Vi skal kjøre full fabrikksesong. Da konkurrerer vi i både fører- og fabrikkmesterskapet. Det å være med å kjempe om et fabrikkmesterskap har høyere status enn bare å kjøre fører, forteller far og teamsjef, Morten Østberg.