Hopp til innhold

Datanerder trives godt på jobben

IT-bransjen skårer høyt på undersøkelse om trivsel på arbeidsplassen.

Jobber på en PC

Den harde konkurransen om de klokeste hodene kan være en av grunnene til at IT-bransjen dominerer listene over Norges beste arbeidsplasser.

Foto: Scanpix/Reuters

Bedrifter fra IT-bransjen dominerer Great Place to Work sin liste over Norges beste arbeidsplasser.

Ifølge de som bestemmer rangeringa er ikke det tilfeldig.

– Alle mulige virksomheter kan være blant de beste, men vi ser at det er mange i kunnskapstung virksomhet og teknologi- og IT-virksomheter som i lang tid har vært fokusert på å differensiere seg fra andre ved å være et bra sted å jobbe, sier Jannik Krohn Falck, som er administrerende direktør i Great Place to Work Norge.

Blant de 136 vurderte kandidatene er det en kraftig overvekt av IT-bedrifter på topp ti-listene, med Reitangruppen som et av selskapene som skiller seg ut.

Vinner kampen om de beste hodene

Falck tror mange bedrifter bevisst satser på godt arbeidsmiljø i konkurransen om å skaffe seg de beste personene i bransjen.

Great Place to Work har gjort sine trivselsundersøkelser i flere år, og Falck mener å se at norske bedrifter blir mer og mer opptatt av å få de ansatte til å trives i jobben.

– Vi ser en økende interesse i forhold til hvor mange som jobber seriøst med dette, forteller han, og trekker fram lavt sykefravær og motiverte medarbeidere som noen av fordelene ved en god arbeidsplass.

Gir bort storbytur til ansatte

Hos IT- og konsulentselskapet Itema i Trondheim har de satset hardt på å bygge opp et godt miljø på jobben.

Deres 21 ansatte arbeider på oppdrag ute hos kundene, og kan derfor lett bli fristet til å gå til en annen bedrift.

– Vi må ha så fornøyde ansatte at de velger å bli hos oss, forteller daglig leder Lone Holskil.

For å skape et godt miljø har de mye fokus på det sosiale, og hvert år tar de blant med seg de ansatte og familiene deres på en storbytur i Europa.

– Det å ha gode relasjoner mellom de ansatte betyr mye, sier hun.

Viktig for resultatene til bedriften

Tankegangen til Itema skaffet dem førsteplassen på lista over beste arbeidsplass for små virksomheter.

– Det betyr mye for oss. Vi er avhengig av å tiltrekke oss gode arbeidstagere. Dette kan hjelpe oss med å få tak i de beste hodene, sier Holskil.

Hun mener enhver bedrift bør investere mye i å skape trivsel på jobben.

– Uten fornøyde ansatte får man ikke resultater. Skal man lykkes må man ha medarbeidere som er i flytsonen, som trives og som synes det er artig å gå på jobb hver dag, sier Holskil.