Hopp til innhold

Gleder seg til å lede Olavsfesten

Per Ivar Maudal blir ny styreleder for Olavsfestdagene.

Borggården under avslutningskonserten.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

- Jeg gleder meg virkelig. Jeg har fått med meg et styre som er kompetente og ivrige, vi har også en direktør som har stor tillit i kulturlivet i Trondheim. Jeg er veldig optimistisk med tanke på at hun skal løse dette på en god måte, sier Per Ivar Maudal til NRK.

Maudal er universitetsdirektør ved NTNU, og har også vært direktør for Studentsamskipnaden i Trondheim i mange år.

Haga nytt styremedlem

Med seg i styret for Olavsfestdagene får han tidligere kulturminister Åslaug Haga. Resten av styret består av Valborg Sund fra Trondheim kommune, Ragnhild Jepsen fra Nidaros domkirke og Vår Frue Menighetsråd og Arild Kalkvik fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

Per Ivar Maudal regner med at han må bruke mye tid på vervet som styreleder.

- Særlig i en startfase vil dette være et krevende styre. Vi må være forberedt på mange styremøter og vi må drøfte de viktige sakene på en grundig måte, sier Maudal.

Fornøyd kulturminister

Det var kulturminister Trond Giske som presenterte det nye styret i Trondheim i ettermiddag. Han mener Olavsfestdagene nå har et apparat som kan videreføre festivalen på en god måte.

- Vi har fått et styre med en stor tyngde og erfaring fra ledelse, organisasjonsutvikling, politisk arbeid, økonomi og jus. Så har ledelsen i staben og organisasjonen den kunstneriske plattformen og erfaringen som skal til for å lage en god festival, sier Trond Giske.