Hopp til innhold

– Spøkelser fikk ansatte til å sykemelde seg

I lang tid skal det ha skjedd uforklarlige ting ved sykehjemmet i Korgen. Til slutt ble det så ille at flere ansatte sykemeldte seg.

Sykehjemmet i Korgen
Foto: Hemnes kommune

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ringpermer skal ha sprettet ut av hyller. Ting som var lagt et sted, lå plutselig et helt annet sted og de ansatte ble mer og mer engstelige, skriver Rana Blad.

De uhyggelige hendelsene ved sykehjemmet i Korgen skal ha foregått i flere års tid, og skapte til slutt så stor uro blant de ansatte at flere gikk ut i sykemelding.

Tøffest for nattevaktene

Stein Solvang er sykepleier ved Korgen sykehjem og har selv ikke opplevd noe uforklarlig, men han kjenner til at andre ansatte har opplevd uforklarlige ting og at enkelte har hatt problemer i forbindelse med dette.

– Dette gjelder særlig for nattevaktene. Også pasienter skal ha opplevd ting som er vanskelig å forklare, forteller Solvang til NRK.no.

Les også:

Video Spøkelse på stadion

Fredrikstad stadion har også spøkelsestrøbbel. Se video.

Uvanlig arbeidsmiljøsak

Ifølge Rana Blad gikk de ansatte til ledelsen i kommunen med problemene sine, men da de ikke opplevde å få gehør ble det til sist ordfører i Hemnes kommune, Kjell-Idar Juvik, som kom inn i saken. Han understreker at det er viktig å ta de ansatte på alvor.

Kjell Idar Juvik, ordfører i Hemnes

Ordfører Kjell-Idar Juvik i Hemnes kommune tar de ansatte ved sykehjemmet på alvor.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

– Arbeidstakernes ve og vel må ivaretas, så når det går så langt at det blir et arbeidsmiljøproblem må man ta det alvorlig, sier Juvik til NRK.no.

Men det er ikke alt han kan ordne opp i.

– Arbeidsmiljøet kan vi ta tak i, men åndelige spørsmål må Den norske kirke ta seg av, sier Juvik.

Viktig med sjelesørge

Sokneprest Harold Holtermann har tatt sin del av ansvaret ved å dra til sykehjemmet for å lyse fred over stedet.

– Jeg har inntrykk av at det er blitt roligere der nå ettersom det er mindre etterspørsel etter min assistanse, sier Holtermann, til NRK.no.

Han er klar på at han stiller opp dersom det skulle bli behov ved en senere anledning.

– Hvis det blir flere hendelser så må de bare ta kontakt.

Holtermann mener sjelsørgen er den viktigste oppgaven han har.

– Det er ikke alt man forstår, men hvis jeg kan være til nytte og skape ro er det godt. Det skulle bare mangle at ikke presten stiller opp og hjelper mennesker som har det vanskelig, enten det kan forklares eller ei.

Etter en lang prosess som har involvert ordfører, fagforbund, bedriftshelsetjeneste og sokneprest skal de uhyggelige problemene nå være løst og de sykemeldte er tilbake i jobb.