Hopp til innhold

- Strålende som ultrabitch

Himmelblå-stjerne Lena Kristin Ellingsen får storskryt for sin nye rolle.

Lena Kristin Ellingsen

EROTIKK: Lena Kristin Ellingsen spiller den sterke og steile vikingkvinnen Hjørdis. Her sammen med motspiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee.

Foto: NRK

Om en måned er skuespilleren Lena Kristin Ellingsen fra Saltdal tilbake på tv i rollen som den opprørske Karoline i suksess-serien Himmelblå.

Enn så lenge gjør hun suksess på teaterscenen i Tromsø. Kritikerne er fra seg av begeistring over Ellingsens innsats som vikingkvinnen Hjørdis i Ibsen-stykket "Hærmennene på Helgeland".

- Et satans kvinnfolk

Lena Kristin Ellingsen og Marte Tangen

Lena Kristin Ellingsen og Marte Tangen under forberedelsene til 'Hærmennene'.

Foto: NRK

Under tittelen "Et satans kvinnfolk" skriver avisen Nordlys at "det må gjerne hete Hærmennene på Helgeland, men det er kvinnfolket som styrer".

Om Lena Kristin Ellingsen som Hjørdis skriver anmelder Hege I. Hanssen:

Lena Kristin Ellingsen er ei knivskarp Hjørdis. Hun er full av intensitet, sex appeal og ironisk distanse. Hun herser med folk rundt seg, har en makt og et grep som tidvis er forunderlig. Hun er ikke lett å forstå seg på, og skjuler godt både indre demoner og fortrengte følelser. Ellingsen gjør en heslig god rolle. Hun er virkelig en moderne utgave av den trollkvinnen Ibsen beskriver i sin originale tekst.

NRKs anmelder Erling Steenstrup er litt usikker på vitsen med å kle på vikingene dress og slips. Men han er ikke i tvil når det gjelder Lena Kristin Ellingsens innsats:

Ultrabitchen Hørdis har mest å kjøre på i "Hærmennene på Helgeland.

Hør anmeldelsen her

Rabiat Ibsen

Hærmennene på Helgeland er et intenst drama skrevet av Henrik Ibsen da han var bare 30 år gammel. I denne historien er drivkreftene erotikk, hevn og vold. Ibsens verk tar utgangspunkt i sagatiden, men regissør Marit Moum Aune ved Hålogaland teater har i denne oppsetningen lagt handlingen til vår tid.

- "Hærmennene på Helgeland" skrev Ibsen mens han var rabiat, mens han enda hadde et rikt og vilt seksualliv. Eller at han ønsket at han hadde det, fordi dette er jo det mest erotiske han har skrevet, sier teatersjef Iren Reppen til NRK.

Også hun er full av lovord om Lena Kristin Ellingsen.

- Hun er en kanonskuespiller, sier Reppen.

I tillegg til Ellingsen, spiller Ketil Høegh, Issaka Sawadogo, Marte Tangen, Jørn-Bjørn Fuller-Gee og Espen Østman i de øvrige rollene.

Video: Fra forberedelsene

Video nsps_upload_2008_12_17_19_8_10_546.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skal på turne

Hærmennene på Helgeland spilles i Tromsø fram til 14. februar.
Deretter drar teateret ut på turne. Den starter på Finnsnes 18. februar og avsluttes på Skjervøy 7.mars.

"Karoline" spilt av Lena Kristin Ellingsen

FÅR SKRYT: - En kanonskuespiller, sier teatersjef Iren reppen om Lena Kristin Ellingsen. Her fra tv-serien Himmelblå.

Foto: Antonia Pambou / NRK