Hopp til innhold

Max Manus bor i Lofoten

Max Manus er årets mest omtalte film. Mindre kjent er det at sønnen av den kjente motstandsmannen jobber som lærer i Lofoten. Med samme navn som sin far.

Max Manus, sønn av den kjente motstandsmannen

SAMME NAVN: Max Manus, sønn av den kjente motstandsmannen, synes bare det er positivt at en ny generasjon nå kan bli bedre kjent med krigshistorien.

Foto: Privat

- Da jeg vokste opp var det selvsagt masse fokus på at jeg hadde et så kjent navn. Så var det rolig i mange år, og nå er det helt enormt mye oppmerksomhet, ler Manus, som selvsagt har sett filmen om sin far og de andre motstandsfolkene.

Les anmeldelse av filmen om motstandsmannen Max Manus.

Rørt sønn

- Filmen var rørende. Det er en veldig bra film, veldig autentisk. Jeg synes de har gjenskapt stemningen veldig bra. Jeg har jo vokst opp med alle disse motstandsfolkene som var venner av familien, siden både mor og far var aktive under krigen, sier Manus.

Fra innspillingen av "Max Manus".

Fra innspillingen av 'Max Manus'.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Max Manus den yngre er født i 1947 og har bodd de siste 30 årene i Lofoten. I dag bor han i Stamsund, jobber som lærer i videregående skole, og har også gitt ut flere bøker.

Trives i Lofoten

- Jeg trivdes rett og slett så godt at jeg rett og slett bare har blitt boende, sier Manus på klingende østlandsmål.

- Nei, jeg har ikke et eneste snev av nordlandsdialekt. Av og til sier jeg "hut dæ vækk!", det er det eneste, ler Manus.

Aksel Hennie i "Max Manus".

Aksel Hennie i 'Max Manus'.

Foto: Foto/Copyright: Erik Aavatsmark / Filmkameratene AS

Interessen for krigshistorien har gått i bølger, sier han. At en ny generasjon nå kan bli bedre kjent med krigshistorien, ser han som bare positivt.

- Jeg er helt sikker på at det er flere av elevene mine som aldri har tenkt på at jeg er sønn av Max Manus.

Se klipp fra filmen her:

Video nsps_upload_2008_12_17_19_56_45_558.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.