Hopp til innhold

Brann møter Viking i cupen

Brann og Viking møtes i et ekte vestlandsderby i fotball-NM. – Noe av det tøffere vi kunne fått, sier Branns sportslige leder.

 Branns Kim Ojo (t.v.) i kamp med Vikings Håkon Skogseid

NYTT OPPGJØR: Ingen klarte å score da Kim Ojo og Brann møtte Håkon Skogseid og Viking i eliteserien i mai. Nå møtes de igjen i cupen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det ble klart da cupens fjerde runde ble trukket i dag.

Brann kommer fra en grei 3-0-seier mot 2. divisjonslaget Nest-Sotra. Viking slo et annet bergenslag, 2. divisjonsklubben Åsane, 2–0 på bortebane i Bergen.

Det er bestemt at Viking får hjemmebane og at Brann må reise til Stavanger. 4. runde skal spilles 4. juli.

– Noe av det tøffere vi kunne fått

I Brann er sportslig administrativ ansvarlig Rolf-Magne Walstad klar for en tøff bortekamp om noen uker.

– Vi tenker at det blir en tøff motstander. At det er bortebane gjør det ikke enklere, men skal man gå hele veien i cupen må vi møte gode lag både hjemme og borte.

Han legger likevel ikke skjul på at dette ikke akkurat var en ønsketrekning.

– Dette er noe av det tøffere vi kunne ha fått, sier Walstad.

Cup betyr bortebane for Brann

Brann har de siste årene hatt mange bortekamper i cupen. I fjor hadde de ikke én eneste hjemmekamp, bortsett fra 4. rundekampen mot Sogndal. I 2010 røk de ut i bortekamp mot lillebror Fyllingen i 2. runde.

I 2009 ble det også kun én hjemmekamp, 4. runde-kampen mot Lyn, før Brann tapte kvartfinalen borte mot Odd Grenland. Slik blir det altså i neste runde også.

Alt i alt betyr det at Brann har hatt to hjemmekamper på de tre siste årene i cupen. Nå regner bergenserne med at det snart er deres tur.

– Vi får i hvert fall ikke for mye når det gjelder hjemmekamper i cupen, men vi får ta det som det kommer.

– Nå tar vi det for gitt at vi får hjemmekamp i neste runde om vi skulle være så heldige og dyktige at vi slår ut Viking, sier Walstad.