skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 
Pers popvenner

Hatet av Bush, elsket av Elton

Rufus Wainwright er hatet av George W. Bush i egenskap av å være homo, liberal og engasjert. Elton John elsker ham av de samme årsakene. Vi er enige med Elton, og er glade for at Per fikk møte den fabelaktige Rufus.

Publisert 08.04.2005 16:14. Oppdatert 11.04.2005 15:16.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Lillian Vatnøy

Denne uka har Per Sundnes møtt en Store Studio-favoritt gjennom mange år: Den særs talentfulle Rufus Wainwright svingte innom Norge for å gjøre en oppvarmingsjobb for det britiske poporkesteret Keane.

Kanskje fikk Rufus noen velfortjente fans etter den brillefine konserten på Rockefeller?

- Oppvarmingsjobber for mer kommersielle artister er en god måte å nå ut til et større publikum på, sier Rufus Wainwright.

Med sitt fantastiske pianospill, vakre stemme og uovertrufne popteft bør Rufus finne veien til platekjøpernes hjerter fortere enn svint, spør du oss.

Per har møtt Rufus Wainwright, som i visse kretser (våre, altså) bare omtales som Verdens Vakreste Mann. Sukk! (Foto: promo)


Fikk tid til å modnes

I motsetning til mange artister som debuterer i dag og er pokka nødt til å lykkes med førsteplata, fikk Rufus Wainwright tid og mulighet til å utvikle talentet sitt over flere utgivelser.

- Jeg fikk råd av en gammel ringrev om at jeg skulle ta meg tid og regne med at mitt tredje eller fjerde album skulle bli det beste, forteller Rufus.

Årets utgivelse, "Want Two" er hans fjerde, og Rufus høres ganske riktig bedre ut enn noensinne.

Se hele intervjuet med Rufus Wainwright her

Musikalsk familie

Synes du Wainwright-navnet klinger kjent, er det ikke uten grunn. Faren til Rufus heter Loudon Wainwright III, moren er Kate McGarrigle og begge foreldrene er blant folk-sjangerens mest anerkjente musikere.

I tillegg er hele familien full av folk som synger, spiller, danser og stepper (vel, det siste vet vi strengt tatt ikke, men det hadde ikke overrasket oss), så grobunnen for Rufus' musikalske karriere var helt klart til stede.

Ikke akkurat en "tit man"

Og apropos pappa Wainwright - da Rufus var nyfødt, ga Loudon ut plata "Unrequited" som blant annet inneholder låta "Rufus is a Tit Man".

Farens antakelser skulle imidlertid vise seg å ikke holde stikk - allerede i tenårene skjønte Rufus Wainwright at han var homo, og han har siden den gang ikke vært redd for å flagge verken legning eller et sterkt engasjement i homopolitikken.

Anti-Bush

Selv tror Rufus Wainwright at verden fortsatt ikke har kommet lenger enn at hans legning holder ham litt tilbake i forhold til de store massene.

- At jeg er homo og i tillegg er svært kritisk til president Bush og hans dårlige verdier, har helt klart gjort det litt...utfordrende for plateselskapet mitt å promotere meg i USA, sier han med et flir.

Rufus Wainwright er Elton Johns nye favoritt. Vi skjønner Elton godt. (Foto: Scanpix)


Celebre fans

Åpenheten og engasjementet har imidlertid også skaffet ham en del fans, også av den celebre sorten. Sir Elton John har trykket Rufus til sitt bryst, og benytter enhver anledning til å skryte den talentfulle artisten opp i skyene.

- Elton liker meg fordi jeg er åpen og frittalende, tror jeg. Men selvfølgelig, årsaken er jo også at jeg er brilliant, avslutter Rufus med et skummelt vakkert smil.

Mandag 11. april ser du Pers møte med Rufus Wainwright i Store Studio - ikke gå glipp av praten med en av de mest spennende artistene akkurat nå!

Se hele intervjuet med Rufus Wainwright her


LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM PERS VENNER
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no