skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Store Studio snakker om kuken

Mange unge gutter synes det er flaut og litt trøblete å snakke ordentlig om sex og følelser. Det vil svenske Manne Forssberg gjøre noe med - mandag tar han med seg boka "Kukbruk" i Store Studio.

Publisert 14.04.2005 15:48. Oppdatert 14.04.2005 15:49.
Av Lillian Vatnøy

Er det et kall? Allerede som tenåring begynte Manne Forssberg å opplyse sine kompiser om kukbruk, kjærlighet og likestilling. (Foto: promo)
Vi vet ikke om programleder Hans Olav klarer å la være å rødme i mandagens sending - vi skal nemlig snakke om sex. Om bruken av kuken, følelser, kjærlighet og sånn. Intet mindre.

"Kukbruk" heter boka som er utgangspunktet for samtalen. Den er skrevet av svenske Manne Forssberg (22), som tilsynelatende har gjort seksualopplysning for gutter til noe av et livsprosjekt. "Kukbruk" ble påbegynt allerede da Manne var 19.

Den skal tidlig krøkes

Mannes opplysningsprosjekt ble imidlertid startet enda tidligere. På ungdomsskolen startet han sin egen guttegruppe, med utgangspunkt i egen frustrasjon over at "mulighetene til å forme en egen identitet som mann var så begrensede".

Vi snakker om en bråmoden ung herre altså.

Brukt i skolen

"Kukbruk" har blitt en del av seksualundervisningen i den svenske skolen. Følger Norge etter? Manne tror vi er for snerpete. Hmpf! (Foto: promo)
Da "Kukbruk" kom ut i Sverige, ble den møtt med en salig blanding av glede og vrede. Det eksplisitte språket, og kapitler med titler som "Krumme kuker", "Fitta - sånn funker den" og "Blant puselesber og homsebamser" gjorde at ungdom digga den, mens den eldre generasjon hadde en tendens til å være ... litt mer skeptisk.

Boka ble en kjempesuksess: skoleverket tok imot Manne med åpne armer, og nå er "Kukbruk" en del av seksualundervisningen i mange svenske skoler.

Er det normalt...?

Vi er nysgjerrige på hva som får en ung fyr som Manne til å ta på seg seksualmisjonærrollen, hva leserne hans spør om aller oftest, og så lurer vi på hvorfor det fortsatt er littegrann flaut å snakke om puling og sånt.

Mandag 18. april møter du Manne i Store Studio - vi gleder oss til en opplysende samtale!


Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no