skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Harald Rosenløw Eeg i Store Studio

Forfatter Harald Rosenløw Eeg har lenge vært en storfavoritt blant unge lesere. De voksne digger'n også: for boka "Yatzy" har Harald fått en haug med priser. Harald kommer til oss, og du kan vinne bøkene hans - signert!

Publisert 04.04.2005 18:13.
Av Lillian Vatnøy

Harald Rosenløw Eeg er Norges kronede ungdomsbokkonge. Staten, ved Valgerd, har nemlig bestemt at han er den beste av dem alle.

Penger og ære

Med sju bøker på rullebladet har Harald Rosenløw Eeg blitt en av landets mest populære og prisbelønte ungdomsbokforfattere - nylig fikk han Kultur- og kirkedepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok og kunne rusle hjem fra utdelingen 45.000 velfortjente kroner rikere.

I tillegg fikk Harald Brageprisen for samme bok. Han er dessuten en etterspurt filmmanusforfatter, nå sist aktuell med suksessen "Haiwaii, Oslo".

Vi tipper at Harald Rosenløw Eeg har gode dager akkurat nå.

Hvordan skrive for kidsa?

Harald Rosenløw Eeg har fått en drøss med priser i løpet av forfatterskapet. Her er'n med Brageprisen han fikk for "Yatzy" i fjor. (Foto: Scanpix)
Myten om fjortisene er at de ikke akkurat sluker bøker. Likevel har de trykket Haralds bøker til sine bryst, og vi lurer på hva forfatteren sjøl tenker om at han har truffet en nerve.

Hvordan skriver man for ungdom, og hva er det som får en forfatter til å bestemme seg for å velge "ungdomsboka" som sin greie?

Ikke akkurat lat

En annen ting vi er nysgjerrige på, er Harald Rosenløw Eegs tilsynelatende ustoppelige energi. Fyren nøyer seg nemlig ikke med å skrive sju bøker, neida - her skal man skrive filmmanus og sysle med musikk i elektronikaduoen Subgud også.

Hva liker han best? Vil han kanskje egentlig bare drive med film? Eller bærer Harald på en hemmelig drøm om å male på sine egne munnblåste glass?

Vi spør - vi tror Harald Rosenløw Eeg svarer, mandag 4. april klokken 23.10 på NRK1.

Vinn signerte bøker

Innimellom alle spørsmålene har Rosenløw Eeg tatt seg tid til å signere en bunke av sine populære bøker. Du kan vinne noen av disse hvis du svarer riktig på dette:

Harald Rosenløw Eeg har skrevet manuset til "Hawaii, Oslo". Nevn en annen film han kan ta manusæren for.

Vet du svaret sender du det per e-post merket "Harald" til konkurranse-storestudio@nrk.no innen mandag 11. april.

LENKER
Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY
Siste saker:

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no