skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 
Pers popvenner

Vinn signert Judas Priest-boks

Denne uka har vi hatt storfint besøk: heavy metalens gudfedre, selveste Judas Priest, har vært på visitt. Popsjef Per snakket med gutta om lakk, lær og homofili. Du kan vinne en nydelig, signert samleboks!

Publisert 14.03.2005 18:35. Oppdatert 15.03.2005 14:02.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Lillian Vatnøy

Denne uka har popsjef Per gæssa seg skikkelig opp for å ta imot et legendebesøk. Bandet som vel kan kalles heavy metalens gudfedre - Judas Priest - avla hovedstaden en visitt og spilte hestehalen av et begeistret Spektrum-publikum.

Judas Priest spilte i Oslo forrige uke, til stor glede for en fanskare som er over gjennomsnittet trofast. (Foto: Scanpix)


Metal-veteraner

Judas Priest ble dannet i 1971, og har tross masse bråk og turbulens holdt det gående helt fram til i dag. Nylig slapp bandet platen "Angel of Retribution". Bandets status ble bekreftet da tålmodige og trofaste fans handlet Judas Priest inn på en sjetteplass på VG-lista.

Video: Se hele intervjuet med Judas Priest

Mye av forklaringen ligger i at Judas Priest aldri har solgt sjela si, eller imagekappa etter vinden. Bandet som innførte metalens lær- og naglermote, bytta ikke til tømmerhoggerskjorte og armyboots under grønsjbølgen - de fant sin stil, og har holdt på den hele veien.

Rob ut av skapet

Heavy metal-sjangeren er ikke den som stikker macho-idealene under en stol. Videoene til band i sjangeren, og da spesielt de fra åttitallet, er fulle av lettkledde damer i bikini og medhørende tørrjukking.

At Rob Halford, vokalisten i Det Tøffeste Metalbandet, plutselig kom ut av skapet og fortalte at han var homofil, var mildt sagt sjokkerende for mange.

Men mista de fans av den grunn? Neida, den trofaste Priest-gjengen holdt sammen og var minst like glade i Rob som før.

Popsjef Per demonstrerer hvor lyst han har på den signerte Judas Priest-boksen. (Foto: NRK)


Gjenforent

Judas Priest hadde allerede slitt med indre stridigheter da Rob Halford valgte å forlate bandet i 1992. Priest fortsatte med ny vokalist, og Halford pusla med sitt på egenhånd.

Etter noen år ble bruddet likevel for vanskelig for Glenn Tipton, K.K. Downing, Ian Hill, Scott Travis og Rob Halford - da de skulle sette sammen en Judas Priest-samleboks, fant de ut at de savnet hverandre altfor mye, og vips! var en helt ny plate underveis.

Vi har vært så heldige å slå kloa i en signert utgave av samleboksen "Metalogy" - vil du konkurrere om denne svarer du riktig på dette:

Hvem har produsert "Angel of Retribution" sammen med Judas Priest-gjengen selv?

Vet du svaret sender du det per e-post merket "Judas Priest" til konkurranse-storestudio@nrk.no innen mandag 28. mars.

Video: Se hele intervjuet med Judas Priest

LENKER
 
 
Siste saker:
Flere saker: ALT OM PERS VENNER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY
Siste saker:
Siste saker:

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no