skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Jaga Jazzist i Store Studio

NME og The Wire har lagt sin elsk på bandet, kritikerne her hjemme jubler, prisene drysser, publikum går bananas og nylig feiret de sitt tiårsjubileum - møt Jaga Jazzist!

Publisert 17.02.2005 14:55. Oppdatert 21.02.2005 18:17.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Lillian Vatnøy

Hvis noen omtaler Jaga Jazzist som Norges største band, er det ikke nødvendigvis salgstallene de tenker på. Jaga syntes nemlig det er litt knuslete med en besetning på skarve fire-fem mann, og drar heller på med ti bandmedlemmer, ni menn og én kvinne. Sånt blir det mye lyd, mye styr og ikke så altfor mye penger av.

Fjortisband

Jaga-eventyret startet i Tønsberg i 1994, da hovedlåtskriver Lars Horntveth var knappe 14 år gammel. "Jævla Jazzist Grete Stitz" kom ut i 1996, og ble fulgt av "Magazine EP" et par år senere.

Jaga-gjengen ga fullstendig blaffen i "Det er ikke lov å leke i rulletrappen"-skiltet. Gærningene. (Foto: Robin Ottersen/promo)


Etter debutfullengderen "A Livingroom Hush", som ble sluppet i 2001, bega timanssbandet seg ut på veien og i løpet av 2002 var buzzen rundt Jaga så omfattende at de spilte for utsolgte hus overalt, og endte med å bli signa av kredselskapet Ninja Tune. Derfra har det i grunnen bare gått oppover for Jaga Jazzist.

Prisdryss

Jaga-gjengen har tilsynelatende en finger med i spillet i det meste av spennende og nyskapende musikkproduksjoner i Norge i dag.

Og de gjør det bra med sidesyslene sine: Horntveth-brødrene er sentrale i suksessprosjektet The National Bank, og Lars Horntveth har mottatt heder og ære og priser for sin utgivelse Pooka. Jagas liveopptredener er sagnomsuste, og når ryktene vil ha det til at gjengen i tillegg består av skikkelig hyggelige og smarte folk, er det nesten så det blir for mye av det gode. Men bare nesten.

Lars og Martin Horntveth fra Jaga Jazzist opplevde stor suksess med sideprosjektet The National Bank i fjor. (Foto: Universal/promo)


Erobrer verden

Det er omlag ett år siden Jaga Jazzist sist var ute på turné. Med en rykende fersk plate i bagasjen er bandet klare for å erobre verden. "What We Must" heter utgivelsen, som kommer på markedet 4. april.

Jaga har allerede en solid fanbase både her hjemme og ute i den store verden. Gjesteboka på bandets hjemmeside er proppfull av innlegg fra forventningsfulle fans som krysser fingrene for at jazzistene svinger innom akkurat deres hjemby.

Minikonsert i Store Studio

Før plateslipp og turné har Jaga Jazzist valgt å avlegge Store Studio en visitt for å gi oss eksklusive smakebiter fra "What We Must".

Begivenheten finner sted mandag 21. februar, og du kan få med deg minikonserten med det tallrike bandet - vil du se Jaga live i Store Studio sender du en e-post til publikum@nrk.no eller ringer 23 04 21 66.LENKER
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no