skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Anneli Drecker: dronningen av koool

Mandag 18. april får vi besøk av selveste dronningen av eterisk, kjølig, sofistikert synthpop. Anneli Drecker er ute med sin andre soloplate, "Frolic", og spiller mer enn gjerne hos oss.

Publisert 13.04.2005 16:53. Oppdatert 18.04.2005 18:26.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Lillian Vatnøy

Anneli Drecker har alltid hatt en forkjærlighet for deilig, obskur synthpop fra åttitallet. Det hører man tydlig på hennes andre soloplate, "Frolic", som er ute i disse dager. Anneli driver nemlig med synthpop på högsta plan.

Så veldig obskurt er det dog heldigvis ikke.

Idol-dommer - hva var det?

Anneli Drecker drev med elektronika lenge før Röyksopp-gutta var født. Eller, hun var tidlig ute jaffal! (Foto: Scanpix)
For kidsa er Anneli Drecker kanskje ikke mest kjent for frontfigurrollen i Bel Canto, men snarere som snill/slem dommer i Idol 2004.

At hun stiller opp i dommerpanelet en runde til er det imidlertid ingen grunn til å tro - Anneli har avisside opp og ned uttalt at hun er fryktelig ferdig med talentkonkurransen.

Pop-veteran

Selv trengte ikke Anneli Drecker drahjelp fra tv-skjermer og sms-avstemning. Allerede for 20 år siden kom Bel Canto inn i norsk musikkbransje, og fikk raskt anerkjennelse både i inn- og utland.

En stund så det ut til at musikken til Bel Canto skulle forbli litt hemmelig, forbeholdt krystallbærende, horoskoplesende new age're, men med kjempehiten "Shimmering, Warm and Bright" ble Bel Canto allemannseie i 1992.

Broket bakgrunn

Som om ikke Anneli Drecker hadde nok å drive med i Bel Canto, har hun syslet med litt av hvert opp gjennom årene. Kveldens artist har blant annet prøvd seg som skuespiller, deltatt i musikalske fredsmøter, vært aktiv i housemiljøet og - som nevnt - vært skummel dommer i Idol.

De yngste blant oss (ikke vi, med andre ord) kjenner Anneli Drecker først og fremst som Idol-dommer. Nå vil hun få dem til å danse i stedet for å sende sms-stemmer. (Alle foto: Scanpix)


Vi lurer på om det har vært en rød tråd i det Anneli har foretatt seg, og så er vi nysgjerrige på hvordan det egentlig føles å være en slags "grand old lady" i norsk elektronika - er det bare fint, eller litt ... rart?

Minikonsert - helt gratis!

Mandag møter du Anneli Drecker i Store Studio. Elektronikaprinsessen serverer selvfølgelig en rekke finfine smakebiter fra sin nye plate i en eksklusiv minikonsert.

Vil du sikre deg billetter til begivenheten, sender du en e-post til publikum@nrk.no eller ringer 23 04 21 66.


Siste saker:
Bakgrunn: Anneli Drecker (30.05.2005)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ANNELI DRECKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no