skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 
Pers popvenner

Brett Anderson: - Vil bli som Hasselhoff!

- Jeg vil bli mer lik David Hasselhoff og slå gjennom på det enorme tyske markedet, fleiper Brett Anderson. Etter ti års isfront er Brett og Suede-kompis Bernard Butler tilbake med bandet The Tears.

Publisert 26.05.2005 15:28. Oppdatert 27.05.2005 11:08.
Av Lillian Vatnøy

- Vi hadde verken sett eller snakket med hverandre på ti år. Nå var tiden inne for å ta opp tråden, forteller tidligere Suede-vokalist Brett Anderson om gjenforeningen med Bernard Butler.

Britpopens håtteste: Brett Anderson og Bernard Butler samarbeider endelig igjen. (Foto. Inger Bråten, NRK)


Gammel kjærlighet ruster aldri

Brett og Bernard er musikalske tvillingsjeler som definerte britisk musikk tidlig på nittitallet med platene "Suede" og "Dog Man Star". Etter et opprivende brudd var isfronten mellom dem total, inntil de skjønte at de bare måtte jobbe sammen igjen.

Resultatet er bandet The Tears, og deres episke, gitarsymfoniske debutplate "Here come The Tears".

Bernard og Brett, sammen med resten av The Tears, som nok kommer til å lide den ublide skjebne å alltid bli omtalt som "de tre andre". (Foto: promo)


Når det ringer i telefonen...

Det mange lurer på er hvordan det i hele tatt er mulig å finne tilbake til gammel kjemi når man har vært gjennom et så voldsomt og ikke minst offentlig brudd som Bernard og Brett.

- Vel, jeg visste egentlig hele tiden at det bare var et spørsmål om tid før vi kom til å jobbe sammen igjen, sier Brett, som var den som mannet seg opp og tok den første telefonen. Bernard synes heller ikke det var vanskelig å ta opp tråden.

- Nei, jeg følte meg hele tiden sikker på at Brett og jeg kom til å skrive mer musikk sammen. Vi har alltid hatt en veldig spesiell kjemi, vi bringer fram det beste i hverandre og har utviklet et eget sound som ikke likner noen andre.

Per viser The Tears line up'en til Roskilde, og Bernard og Brett er ikke superfornøyde med at deres bandnavn skrives med mindre skrift enn Duran Duran. Vi skjønner dem godt, vi. (Foto: Inger Bråten, NRK)


Hassle the Hoff?

Bretts idol: David Hasselhoff. Æææsj! (Foto: Scanpix)
Nå lurer Brett på om han skal plukke opp et par tips fra David Hasselhoff for å erobre det store tyske markedet.

- Jeg skjønner imidlertid ikke helt hva jeg skal gjøre for å likne enda mer på Hasselhoff, vi er jo allerede som to dråper vann, påstår en flirende Brett. Ikke at vi hadde hatt noe imot å se kjekkasen løpe rundt i en liten rød badebukse - men vi foretrekker likevel at The Tears holder seg til britpopen framfor eurotrash...

Ikke Suede 2

Da Per møter Brett Anderson og Bernard Butler i Oslo er de veldig opptatte av at The Tears ikke er Suede 2. Vokalist Brett og gitarist Bernard erkjenner at lydbildet minner om Suede anno mesterverket "Dog Man Star", men hevder at The Tears likevel er annerledes.

- "Here Come The Tears" har elementer som kan minne om "Dog Man Star", begge er ganske mørke plater med en slags lidende undertone. Noen av sangene på denne plata kunne hørt hjemme på "Dog Man Star", men det også mange låter der vi ikke kunne ha skrevet for 11-12 år siden, fordi de er så preget av alt som har skjedd siden den gang, sier Brett.

Aggressiv selvtillit

Brett Anderson, vår store musikalske kjærlighet, er tilbake, med en stemme som høres bedre ut enn noensinne. We love! (Foto: Inger Bråten, NRK)
At Brett og Bernard tok opp igjen låtskriversamarbeidet, gleder musikkelskere verden over. Duoen har sammen laget en rekke klassiske popperler som "Animal Nitrate", "The Drowners", "Heroine" og "We are the pigs", og klarte aldri å nå de samme høyder hver for seg.

The Tears viderefører Suedes nærmest aggressive selvtillit, mener Bernard Butler.

- Det tok fire år før noen i det hele tatt gadd å høre på Suede. I den perioden hvor vi stadig ble avvist opparbeidet vi oss en veldig selvtillit og en solid dose gi faen-holdning. Fortsatt er vi mest opptatt av å lage den musikken vi selv liker, den vi savner, enn å tilfredsstille noen, sier Bernard.

Starter på nytt

Tross bandets tøffe attitude, er de veldig opptatt av responsen fra fansen.

- Vi er ganske overveldet over alle positive tilbakemeldinger. Vi spilte en utsolgt konsert på Shepherd's Bush i London nylig, og det var fantastisk. Salen var full av folk som sang med og ga helt overstrømmende respons, forteller Brett.

Han mener The Tears ikke kan hvile på Suedes laurbær, men må starte helt på nytt.

- Dette er en ny begynnelse for oss. Vi forventer å måtte jobbe for å oppnå anerkjennelse igjen, og gleder oss til å bevise hva vi er gode for på en rekke konserter i sommer, avslutter Brett Anderson. Og smiler sitt skjelmske, urbritiske smil.Siste saker:
Flere saker: ALT OM PERS VENNER

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no