skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Jim Stärk i Store Studio

Den som ikke gikk og sang "I'd like to see the morning wiiiith you" i fjor sommer, hadde antakeligvis ikke radio. Jim Stärk fikk årets sommerhit med "Morning Song" - mandag spiller de hos oss.

Publisert 23.02.2005 15:33. Oppdatert 28.02.2005 22:50.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Lillian Vatnøy

Denne helgen var Jim Stärk nominert til to Spellemannpriser, for årets hit og musikkvideo, kun kort tid etter at de ble tildelt Alarmprisen. Vi er stolte og glade over at prisgrossistene spiller i Store Studio mandag 28. februar.

Det begynte som Boomerang Chips, men endte heldigvis som Jim Stärk! Vi gleder oss til minikonsert mandag 28. februar. (Foto: promo)


Boomerang rock!

Det vidunderlige popeventyret Jim Stärk startet for leeenge siden, i et nabolag i Asker. Hvem skulle vel tro at et band med det litt fjollete navnet Boomerang Chips skulle bli utgangspunktet for et av de fineste visepopbandene vi har? Sånn skjedde det i alle fall:

Chips (som vi som har fulgt dem siden begynnelsen kaller dem) spilte en litt skremmende blanding av jazz, fusion og pop, og ble dannet av Einar Stokke Fadnes og Inge Sørbrøden sent på det glade åttitall. Deretter gikk veien via kassegitarbandet Timber til dagens Jim Stärk, hvor Einar og Inge har fått selskap av Tom Rudi Torjussen på trommer.

Hey Hey

I 2002 slapp Jim Stärk, som låner navnet sitt fra James Deans rollefigur Jimmy Stark i verdens beste ungdomsopprør-film, "Rebel Without A Cause", sitt debutalbum.

"Ten Songs and Hey Hey" het plata, som var en nydelig, lavmælt samling skjøre låter med tydlige countrypreg i kantene. Bandet gjorde en rekke konserter som trollbandt fansen, og veien til publikumsyndlingsstatus var påbegynt.

Skal det være en pris?

Føling på elvebredden: Jim Stärk søker til vannet for å få inspirasjon. (Foto: promo)
Etter fin mottakelse også for andreplata, "No Time Wasted" slipper Jim Stärk sin tredje, denne gang selvtitulerte, plate mandag 28. februar. Vi tipper at Einar, Inge og Tom nok en gang kan glede seg over superkritikker, for det låter rett og slett gullfint.

Og verden er faktisk av og til rettferdig: Jim Stärk vant nylig Alarmprisen og fikk 100 000 kroner de kan svi av på paljetter og glassperler. I helgen var de talentfulle unge herrene nominert til to Spellemannpriser, for årets hit og musikkvideo.

Morgenstemning i studio

Mandag stiller Jim Stärk i Store Studio og skaper morgenstemning med sommerhiten "Morning Song", pluss to nye låter fra plata de slipper samme dag.

Vi blir rent våryre av tanken på denne finfine minikonserten - hvis du har lyst til å få med deg begivenheten, sender du en e-post til publikum@nrk.no eller ringer 23 04 21 66.

LENKER
Bakgrunn: Jim Stärk (05.05.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM JIM STÄRK
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no