skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
kommentar_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kommentar Sist oppdatert 16:09
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: BJØRN BØ KOMMENTERER

Skjørt kompromiss

Det blir neppe endringar i regjeringas framlegg til forvaltingsplan for nordområda når saka skal drøftast i Stortinget, kommenterer Bjørn Bø.

Kamp mellom halvstore

Meiningsmålinga Opinion har gjort for NRK og Aftenposten varslar beinhard sluttspurt i valkampen mellom fire halvstore parti, skriv NRKs politiske kommentator Bjørn Bø.

Strammare framandpolitikk?

Det er framleis milelangt mellom Arbeidarpartiets og Framstegspartiets retorikk og politikk i framandspørsmål, skriv Bjørn Bø i sin kommentar.

Om Gud og krigen

Statsminister Kjell Magne Bondevik seier han var styrkt av gudstrua då han sa nei til norsk stønad til krig mot Irak. Gud må ha mange andlet og enno fleire tolkarar, skriv vår kommentator Bjørn Bø.

Krigsmotstand styrker SV?

Dagens meiningsmåling frå Opinion gjer Framstegspartiet til det klårt største partiet på nytt. Men det tydelegaste draget er SV-framgangen som er så sterk at partiet er mest jamstort med Arbeidarpartiet, skriv NRKs kommentator Bjørn Bø.

Politikk - ikkje berre amatørskap

Det er nok ikkje berre amatørskap i høve til aksjelova som gjer at kulturministeren set til side eit vedtak i NRK-styret før blekket er tørt, meiner politisk kommentator Bjørn Bø.

Nestleiarstriden i Arbeidarpartiet

Komande leiar i Arbeidarpartiet, Jens Stoltenberg, sa onsdag at aukande vanskar for den konkurranseutsette industrien er enno ein grunn til å skape fleirtalsregjeringar, skriv NRKs kommentator Bjørn Bø.

- Regjeringa ikkje Høgre-dominert

Statsminister Kjell Magne Bondevik har oppsummert vårsesjonen i Stortinget med å fortelje at det går bra for regjeringa. Bondevik seier også at han ikkje er sjef for ei Høgre-dominert regjering. Men det er ikkje heile biletet, skriv vår kommentator Bjørn Bø.

Sponheim overser kritikken

Venstres problem er ikkje at partiet sit i regjering, men at det ikkje er etterspurt av velgerne, meiner NRKs politiske kommentator Bjørn Bø.

Frp utfordrar regjeringa

Framstegspartiets økonomiske politikk aukar utfordringane for regjeringa, skriv politisk kommentator Bjørn Bø.

FLERE SAKER

 
Podkast. Ta med deg programmet
50 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no