skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Takker nei til hysj-materiale

Granskingskommisjonen for Mehamnulykken vurderer å takke nei til gradert materiale dersom den ikke kan gå offentlig ut med innholdet.

Publisert 16.05.2003 12:52. Oppdatert 16.05.2003 12:54.
Av Silja Arvola

Kommisjonens leder, Gaute Gregusson, mener det kan skade kommisjonens troverdighet dersom den mottar opplysninger som er taushetsbelagt. I et brev til Forsvarsdepartementet ber han om en avklaring om det foreligger gradert materiale.

– Betenkelighetene består i å motta opplysninger som vi ikke kan gå åpent ut med i en sluttrapport. Det vil bidra til å svekke kommisjonens troverdighet utad, og man vil i så fall heller ikke denne granskninga få fred om saken, sier Gregusson.

Rikets Sikkerhet

Kommisjonen har fått flere dokumenter som tidligere har vært gradert, men som forsvaret nå har nedgradert.

– Foreløpig har vi ikke støtt borti problemet med gradert materiell, men dersom det fortsatt er opplysninger som av hensyn til rikets sikkerhet må hemmeligholdes, er dte et sprøsmål om kommisjonen snarere vil være opplysningene foruten og heller bygge resonnementene og konklusjonene på en samlet vurdering av alle andre bevismomenter og vitneforklaringer som vi åpent har tilgang til, sier kommisjonslederen.

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no