skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Mener kommisjonen var for mild

- Den siste Mehamn-kommisjonen er altfor mild med tidligere flyhavarikommisjoner. Det mener Helge Sørhaug, nevøen til fartøysjef Peer Christian Hovring, som førte twin-ottermaskinen som styrtet i havet utenfor Gamvik.

Publisert 21.09.2005 07:59. Oppdatert 21.09.2005 07:59.
Av Eirik Palm

Sørhaug mener de tidligere kommisjonene har gjort fartøysjefen til syndebukk. Nå er han tilfreds med at fartøysjefen i denne rapporten er renvasket:

- For det første er jeg jo tilfreds med at min onkel, fartøysføreren (Peer Christian Hovring) er renvasket - igjen, får jeg nesten si. Men jeg syns kommisjonen har vært altfor mild med de tidligere flyhavarikommisjoner og deres rapporter. Og jeg tenker da spesielt på at man på en måte legger skylda på Dagsrevyen for at fartøysjefen skulle ha vært gjort til syndebukk. Og det er etter mitt syn ikke riktig. Det er det jo den tidligere havarikommisjonen som har gjort ved gjentatt insinuasjoner mot fartøysjefen. Nå er heldigvis det dødt og maktesløst, så jeg er jo tilfreds med det, sier Sørhaug til NRK.

Han understreker at han aksepterer den nåværende kommisjonens arbeid: - Jeg kan leve med den årsaken som denne kommisjonen har kommet til, altså teknisk svikt i kombinasjon med turbulens.

LENKER
Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no