skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Etterlatte søker økonomisk støtte

Etterlatte etter personer som omkom i Mehamnulykken, vil søke Justisdepartementet om økonomisk støtte til advokat, sekretærhjelp og reise- og møteutgifter.

Publisert 27.12.2002 19:09.
Bakgrunnen for søknaden er den nye granskingen som skal settes i verk etter at NRK Brennpunkt reiste tvil om konklusjonene til Flyhavarikommisjonen.
En interimgruppe med navnet Mehamnulykken har varslet om dette i et brev til justisminister Odd Einar Dørum. Gruppen har ennå ikke utformet noen formell søknad, og har heller ikke antydet noe beløp.

Brevet til Justisdepartementet er underskrevet av Inger Luther. Hun opplyser at hun selv mistet sin far i denne flyulykken, og at hun er talskvinne for interimgruppen. Blant de andre medlemmene av interimgruppen nevner hun Jon Hovring og Karin Hovring, henholdsvis bror og ektefelle til den omkomne flykapteinen Peer Christian Hovring, som førte ulykkesflyet.

– Vi føler et sterkt behov for å få etablert en større gruppe til å ta seg av alle de spørsmål som kommer opp, både av juridisk og organisatorisk art, heter det i brevet fra interimgruppen for de etterlatte. Justisdepartementet har ennå ikke gitt noe svar på henvendelsen. Stortinget har vedtatt at omstendighetene omkring Mehamnulykken skal undersøkes av en granskingskommisjon oppnevnt av Stortinget. Mandatet for den nye kommisjonen skal utformes av Stortingets presidentskap like over nyttår. Presidentskapet skal også utpeke medlemmene.

I alt 15 mennesker omkom da Widerøeflyet styrtet i havet sørøst for Gamvik 11. mars 1982.

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no