skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Pilot hentet av militærpoliti

Piloten som fløy Harrier-flyet som nødlandet på Bardufoss 11. mars 1982, ble fraktet fra flyplassen av norsk militærpoliti.

Publisert 26.11.2002 13:07.
Det er en tidligere ansatt ved Bardufoss brannstasjon som forteller dette. Han sier den britiske flygeren som nødlandet på Bardufoss 11. mars i 1982 ble hentet av Militærpolitiet etter landinga.

En presenning skal også ha blitt trukket over Harrier-flyet før det ble trukket inn i en hangar. Disse opplysningene ble gitt til Widerøe-kaptein og hovedfagstudent Ulf Larsstuvold etter NRK Brennpunkts program om Mehamn-ulykka.

Rystet og sjokkert pilot

Til avisa Nye Troms sier han at piloten virket både rystet og sjokkert. Larsstuvold sier at hans kilde kjørte brannbilen som fulgte etter Harrier-flyet til avkjøring 5, hvor flyet stoppet og ble parkert med nesen mot Svarthaugen. Den britiske piloten fikk låne sikkerhetssplinter fra brannbilen, deretter lånte han radioen og fikk meldt fra til tårnet om at flyet var sikret, sier Larsstuvold.

Piloten ble deretter hentet av norsk militærpoliti og brakt bort fra brannstasjonen, sier hovedfagstudenten. Han betrakter opplysningene fra kilden sin som fullt troverdige.

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no