Inga Marte Thorkildsen på SVs valgvake - Inga Marte Thorkildsen på SVs valgvake på Rockefeller i Oslo. - Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Inga Marte Thorkildsen på SVs valgvake på Rockefeller i Oslo.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er skuffet

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen ryker ut av Stortinget etter 12 år.

– Jeg tror nok det stemmer at jeg ikke blir representert i Stortinget ja, sier Thorkildsen til NRK.no litt etter klokken ett natt til tirsdag.

– Jeg har virkelig ønsket å skulle få fortsette. Men nå må jeg gratulere noen andre.

Lettet over SVs resultat

Thorkildsen har vært på Stortinget siden 2001, og vet ikke helt hvordan det blir å forsvinne fra Stortinget.

– Det lurer jeg også på, jeg vet ikke helt. Det blir noe nytt, så vi får se.

Valgkvelden har vært en berg- og dalbane for SV-nestlederen. På den ene siden er hun skuffet over å forsvinne fra Stortinget, men på den andre siden er hun lettet over at SV ser ut til å lande over sperregrensen.

– Vi har vippet fram og tilbake, så jeg er veldig lettet. Det har vært en utrolig nervepirrende kveld. Jeg er litt sliten, det må jeg bare innrømme, ler Thorkildsen.

Glad det ikke ble blåblått flertall

Thorkildsen nevner den siste perioden, som barne-, likestillings- og inkluderingsminister, som et høydepunkt.

– Heldigvis kan jeg glede meg over at det ikke ble et rent blåblått flertall.

– Men det ble regjeringsskifte.

– Ja, og jeg gratulerer og ønsker dem lykke til. Men de skal møte sterk motstand fra SV, det er jeg helt sikker på.

Siste nytt

 • Ga seg over

  Tønsberg sentrum: Kvinne i 20-årene anmeldt for besittelse av narkotika . Erkjente forholdet og sa seg villig til å vedta et forelegg, melder politiet. Kvinnen blir også anmeldt for naskeri av klær fra en forretning.

 • Forfalsket bankkort

  To personer er dømt for å ha forfalsket bank- og kredittkort og kjøpt datamaskiner og andre elektriske artikler. De tok også ut et stort beløp i kontanter og oppretta kjøpskonto i andres navn. En mann på 26 år er i Sandefjord tingrett dømt til halvannet år i fengsel. Hans partner, en kvinne på 28 år, er dømt til 176 timer med samfunnsstraff. De to må også ut med over 100 000 kroner i erstatning.

 • Telefonproblemer hos Fylkesmannen

  Fylkesmannens telefonsystem og sentralbord er ute av drift på grunn av en feil hos leverandøren. Det arbeides med å rette feilen, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta. Feilen gjør at både inn- og utgående samtaler ikke kommer fram.

 • Legger lenser på Hvasser - Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen /
  Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

  Oljevernøvelse fortsetter

  Øvelsen «Ytre Oslofjord 2014» fortsetter i dag. Interkommunalt utvalg mot akutt forurensning i Vestfold legger nå ut lenser på fjorden i Sandøsund på Hvasser. 200 personer og et 20-talls fartøy fra både Norge, Sverige og Danmark er med på øvelsen.