Hopp til innhold

Lønnskutt for alle i RBK vurderes

På et allmøte på Rosenborgbrakka i ettermiddag fikk de ansatte høre hvordan ledelsen skal spare inn 8 millioner kroner. Et tiltak er lønnskutt for alle.

Tove Moe Dyrhaug

Lønnskutt for alle kan få økonomien i RBK på rett kjøl igjen.

Foto: Kari Sørbø / NRK

- Vi har brukt for mye penger, sier daglig leder i Rosenborg fotballklub, Tove Moe Dyrhaug.

Underskuddet for 2013 blir 12 millioner kroner. Neste år skal underskuddet være kun 4 millioner kroner.

– Vi har jo vært igjennom en ganske tøff periode tidligere. I 2012 sparte vi 30 millioner og 15 årsverk, det håper vi å unngå nå, sier Dyrhaug.

Allmøte pågår i Rosenborg tirsdag.

27 ansatte fikk høre om forskjellige sparingsmodeller fra ledelsen i RBK.

Foto: Kari Sørbø/NRK

Lønnskutt for alle

Tidligere i dag ble det spekulert i lønnskutt for spillerne i RBK. Både spillere og ansatte går nå inn i det Dyrhaug kaller en kollektiv dugnad. Selv om spillerkontraktene ikke kan endres, kan klubben likevel stramme inn også hos spillerne.

– Vi ser på de variable kostnadene til spillerne, sier Dyrhaug.

Sportslig leder, Erik Hoftun, føler klubben har en god dialog med spillergruppa, selv om han karakteriserer tiltakene som drastiske.

– Det er jo et dramatisk tiltak dette og det er jo ikke bare å knipse med fingrene og tro det skal ordne seg, men vi har en god dialog med spillegruppa, sier Hoftun.

Ingen nye spillekjøp

Når 8 millioner skal spares inn, må alle være med på å dra lasset. Da blir det ingen nye kjøp før nåværende spillere er solgt.

– Vi ønsker jo å opprettholde den sportslige satsingen. Vi kunne valgt å selge spillere uten å erstatte dem for å nå det økonomiske målet tidligere, sier Hoftun.

– Samtidig er det viktig at vi tør å tråkke litt på gasspedalen for vi vet at med et godt fotballag i bunn så får vi gode prestasjoner og resultater og da generere det penger. Men, vi kjøper ingen nye spillere før vi selger noen, sier Hoftun.

For daglig leder er det også vanskeligere å stramme inn nå enn det var i glansperioden.

– Det var enklere å kutte når det var mer å ta av, men vi kan ikke bruke mer penger enn vi har. Vi har nok vært en for stor organisasjon i forhold til inntektene, sier Dyrhaug.