Biskopbolig - Den nye biskopen i Agder og Telemark, Stein Reinertsen og hans kone, flytter inn i denne toppleiligheten på Tangen. Prisen på leiligheten er 8,75 millioner kroner. - Foto: ABCenter /

Den nye biskopen i Agder og Telemark, Stein Reinertsen og hans kone, flytter inn i denne toppleiligheten på Tangen. Prisen på leiligheten er 8,75 millioner kroner.

Foto: ABCenter

Biskopen får leilighet til nesten 9 millioner

Den nye biskopboligen til Stein Reinertsen koster i underkant av 9 millioner kroner. Det reagerer Høyre-politiker Peter S. Gitmark sterkt på.

Det er Vårt Land som først omtalte saken i dag. Ifølge avisen hadde Opplysningsvesenets fond (OVF), som har ansvar for kirkens preste- og bispeboliger, et budsjett på 8 millioner kroner til den nye biskopboligen.

Prisen på leiligheten som ligger på Tangen i Kristiansand er på 8,75 millioner kroner.

– Gammeldags

Stortingsrepresentant for Vest-Agder Høyre, Peter S. Gitmark, la mandag ut følgende melding på Twitter:

Helt idiotisk at ikke Sørlandets nye biskop kan finne seg sin egen bolig. Nesten 9 millioner kroner for en toppleilighet er ikke hva Kirken burde bruke penger på

Peter S. Gitmark

Til NRK sier Gitmark at han mener at det er unødvendig av den norske kirke å dekke boligutgifter til biskoper.

Peter Gitmark - Høyrepolitiker, Peter S. Gitmark, reagerer på prisen på biskopboligen til Stein Reinertsen og hans kone.

Høyrepolitiker, Peter S. Gitmark, reagerer på prisen på biskopboligen til Stein Reinertsen og hans kone.

– Jeg synes det er gammeldags at den norske kirke skal betale for biskopboliger. Det er forståelig at enkelte prester i avsidesliggende steder får betalt bolig. Å være biskop er noe man er i en lang periode. Hovedsete for biskopene er alltid i en by. Derfor vil det være lett å finne en bolig selv, sier Gitmark til NRK.

Han kaller også den nye boligen til Reinertsen for en «luksusbolig».

– Denne leiligheten ligger i det absolutte øvre prissjiktet i Kristiansand og jeg reagerer på at det er kirken som skal betale for denne leiligheten, sier han.

– Prisene er høye i Kristiansand

Er dette en unødvendig luksus?

– Ja, igjen så mener jeg at dersom dette hadde vært opp til biskopen selv for sine egne midler hadde jeg ikke reagert. Jeg synes beløpet er høyt med tanke på at det er kirkens midler som dekker denne leiligheten, sier Gitmark.

Bernt Aas, avdelingsdirektør for presteboliger i OVF, sier til NRK at han forstår at enkelte reagerer på prisen på den nye biskopboligen.

– Men dette handler jo også om hvor man kjøper bolig. I Kristiansand er prisene høye. Leiligheten er på 150 kvadratmeter, så den er ikke urimelig stor, men den ligger sentralt og da blir prisen deretter, sier Aas.

Stein Reinertsen - Stein Reinertsen og hans kone flytter inn i den nye biskopboligen i april. - Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Stein Reinertsen og hans kone flytter inn i den nye biskopboligen i april.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Men kunne dere ikke funnet en leilighet som var litt rimeligere?

– Vi kunne helt sikkert ha funnet en bolig som både var billigere og dyrere, men vi har landet på et prisnivå som vi mener er rimelig. Vår oppgave var å skaffe den nye biskopen en sentral og hensiktsmessig bolig, sier han.

Hvilken rolle har biskopen selv hatt når det gjelder valg av bolig?

– Vi hadde en enebolig ved Baneheia som vi valgte å selge fordi det var et stort behov for oppussing. Vi hadde da en dialog med biskopen, og han var ikke ekstravagant i sine forventninger. Biskopen har ikke hatt noen aktiv rolle i denne prosessen. Han gav uttrykk for at han ønsket en alminnelig, men bra leilighet som lå sentralt i Kristiansand, forteller Aas.

Stein Reinertsen ble tilsatt som den nye biskopen i Agder og Telemark bispedømme i januar i år. Ifølge Fædrelandsvennen flytter han og kona inn i den nye leiligheten i april.

Video og TV-reportasjer

Start tok imot Sogndal i Kristiansand søndag. Det ble 90 målrike minutter.
Created by InfoDispatcher
Nettgründerne Mariann Vik og Elisabeth Vik Løvland har besøkt filmmiljøet i Los Angeles flere ganger. Nå lanserer de nettsiden 2minutter.com, hvor de presenterer videoer og bildereportasjer med kjente modeller, skuespillere og artister. 
den første fotoshooten 
For jente er det en gammel drøm som nå settes ut i livet. Od de har kjent hverandre lenge
kusiner
Jentene fra Kristiansand 
direkte til havna
Ideen med 2minutter.com er å vise artister med visuelt uttrykk med bilder og korte videoer, gjerne på 2 minutter. De håper at interesserte fra hele verden vil besøke siden for å bli kjent med nye talenter og kjendiser
synk det er ikke bare kjendiser
På institutt for mediefag ved universitetet i Agder tror de jentene kan lykkes
Det er langt fra fotoshoot i Los Angeles til Kristiansand, men Mariann og Elisabeth tror på det de gjør 
slutt -