Marte Eide Klovning - Marte Eide Klovning sammen med Norges første kvinnelige ordfører Aasa Helgesen. Utsira har ikke hatt kvinnelig ordfører siden Åsa Helgesen gikk av. - Foto: Rune Solevåg /

Marte Eide Klovning sammen med Norges første kvinnelige ordfører Aasa Helgesen. Utsira har ikke hatt kvinnelig ordfører siden Åsa Helgesen gikk av.

Foto: Rune Solevåg

Søkte om jobb i barnehage – ble ordfører på Utsira

Marte Eide Klovning blir Rogalands yngste ordfører i Norges minste kommune. I tillegg blir hun Aasa Helgesens etterfølger.

– Jeg fikk vite om min nye job for to dager siden. Det kom som et sjokk, sier den kommende Ap-ordføreren.

Med sine 28 år blir hun Rogalands yngste ordfører. Ikke nok med det: Utsira får sin første kvinnelige ordfører siden historiske Aasa Helgesen, som ble Europas første i 1926.

Tar over i august

Eide Klovning tar formelt over ordførerklubba etter Jarle Nilsen (Ap) i august. Kombinasjonen ordfører, fylkespolitiker og familiemann ble for travelt for Nilsen.

– Jeg tar over jobben med litt blanda følelser. Jarle har vært min mentor og støttespiller i politikken. Det er trist at han gir seg, sier Eide Klovning.

28-åringen blir beskrevet som et politisk talent på Utsira. Til tross for sin unge alder har hun etablert seg tungt politisk på øya. Hun har også markert seg i fylkespartiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Jarle Nilsen og Marte Eide Klovning - Jarle Nilsen og Marte Eide Klovning. - Foto: Rune Solevåg /

Jarle Nilsen og Marte Eide Klovning.

Foto: Rune Solevåg

Søkte jobb i barnehagen


Men det var ikke akkurat planen at hun skulle blir ordfører allerede i august. 28-åringen har den siste tiden vært på jobbjakt og har søkt på den ledige stillingen som assistent i barnehagen på Utsira.

– Nå har jeg blitt nødt til å trekke søknaden, sier hun.

– Hva er dine politiske mål for Utsira?

– Vi må få flere innbyggere, gjerne småbarnsfamilier. Dessuten trenger vi å forbedre rutetilbudet og skaffe nye arbeidsplasser, sier Eide Klovning.

Vi setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.