På gråten i intervju etter å ha spilt sin siste Viking-kamp

Sarpsborg 08 så ut til å sikre plassen i eliteserien, men så kom Viking tilbake. Hjemmelaget snudde til 2-1 på overtid – i Rune Almenning Jarsteins siste kamp i Viking-drakt.

Søndagens eliteseriekamp mot Sarpsborg08 var den siste i Viking-drakt for Rune Almenning Jarstein.

VIDEO: Viking-keeper Rune Almenning Jarstein Jarstein var glad for seieren, men spørsmål rundt det faktum at han har spilt sin siste kamp for Viking, ble litt for tøft.

Rune Almenning Jarstein

Viking-keeper Rune Almenning Jarstein jubler for mål i andre omgang. Seieren, som kom på overtid, sørget for at gjestene fra Sarpsborg endte på kvalifiseringsplass.

Sarpsborg hadde mest å spille for, og var det beste laget på Viking stadion den første halvtimen – uten å skape de helt store farlighetene foran landslagsmålvakt Rune A. Jarstein.

Etter en målløs førsteomgang i Stavanger så Sarpsborg 08 ut til å berge sikker plass i eliteserien da Martin Thømt Jensen satte inn det første målet i 77. minutt.

2-1-scoring på overtid

Men i siste ordinære spilleminutt utlignet hjemmelaget Viking. Benjamin Sulimanis utligning ødela for Brian Deanes gutter. De satset alt framover, og Vidar Nisja kunne enkelt bli matchvinner for vertene.

Viking vant kampen 2-1. For gjestene blir det dermed kvalifisering mot Ranheim. Sarpsborg har ligget på nedrykks- eller kvalifiseringsplass de siste 13 serierundene.

– Det er fotball, sa en litt skuffet Sarpsborg-trener Brian Deane etter kampen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Sarpsborg08 så ut til å sikre plassen i eliteserien siste runde, men så kom Viking tilbake.

Viking - Sarpsborg

Vikings Makhtar Thioune i første omgang.

Han vil likevel ikke svartmale situasjonen.

– Vi er en liten klubb med det kanskje minste budsjettet i eliteserien. Det er en prestasjon, det spillerne har gjort, sier han, som mener kvalifiseringen blir en tøff oppgave.

Viking reddet naboen

Mot slutten av kampen var det Viking som yppet seg, men Duwayne Kerr reddet mesterlig King Osei Gyans heading med et tigersprang tre minutter før slutt. Han var derimot sjanseløs på Sulimans og Nisjas scoringer.

Viking-seieren hjalp for øvrig naboklubben Sandnes Ulf til å beholde plassen i eliteserien – selv om de tapte 2-0 for Vålerenga.