Hopp til innhold

Obama ønsket USA godt nyttår

På årets siste dag sier president Barack Obama at det har vært store endringer i USA i 2011. Og i 2012 vil det komme enda større forandringer, lover den amerikanske presidenten.

Video Barack Obamas nyttårstale

Barack Obamas nyttårstale.

I sin nyttårstale nevnte president Obama blant annet drapet på Al Qaida-leder Osama bin Laden, tilbaketrekkingen av amerikanske soldater fra Irak og begynnelsen på slutten av den økonomiske nedgangen - saker som blir viktige å minne folk på i året som kommer.

– Når vi nå er på vei inn i det nye året, håper jeg at vi har det som skal til for å møte forandringene og bli enda sterkere.

Nytt år og valgår

En av USAs presidents egne utfordringer når 2011 nå går inn i historien, er at han må forsøke å bli gjenvalgt. Han minnet om at folket må bruke sin rett til å bli hørt - at de i hvert fall må bruke denne retten til de folkevalgte i Kongressen.

President Obama ba folket ta i bruk e-post, Twitter og telefonen for å nå frem til sine folkevalgte.

– Jeg er sikker på at hvis vi samarbeider, og hvis du fortsetter å minne folk i Washington på hva som står på spill, så vil USA gå fremover og garantere alle amerikanere de mulighetene de fortjener.

– Dette er det USA jeg tror på

– Som president lover jeg å gjøre alt jeg kan for å gjøre USA til et sted der hardt arbeid og ansvarlighet belønnes, der alle har samme muligheter og gjør like mye for hverandre. Dette er det USA jeg tror på. Dette er det USA jeg alltid har kjent.

Til sist i talen ønsket presidenten godt nyttår fra hele familien: kona Michelle, døtrene Maila og Sasha, hunden Bo og ham selv.

– Godt nyttår.

SISTE NYTT

Siste nytt