Hopp til innhold

Nødsignal fra hvalfangstmotstandere i Sørishavet

Sea Shepherd-fartøyet «Brigitte Bardot» sendte ut nødsignal fra Sørishavet i natt.

Brigitte Bardot-båten til Sea Shepherd

Brigitte Bardot-båten til Sea Shepherd er i vanskeligheter i Sørishavet.

Foto: Michelle McCarron / Ap

Paul Watson

Paul Watson sier de nå prioriterer sikkerheten til mannskapet på «Brigitte Bardot».

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Båten tilhører organisasjonen Sea Shepherd, og ifølge organisasjonens grunnlegger Paul Watson, har voldsomme bølger ført til skader på skroget.

Han sier det kan ta 17 timer før et annet Sea Shepherd-skip, «Steve Irwin», når fram til båten som har problemer, skriver NTB.

– Nå prioriterer vi sikkerheten til mannskapet på «Brigitte Bardot». Vi vil nå fram til mannskapet og gjøre det vi kan for å redde skipet, sier Watson på satellittelefon til nyhetsbyrået Reuters.

«Brigitte Bardot» var på jakt etter det japanske skipet «Nisshin Maru» da båten ble skadet. Sprekken i skroget har gradvis blitt større i de store bølgene, skriver Sea Shepherd på sine nettsider.

Watson regner med at båten som har fått skader vil reise tilbake til Australia. Et tredje fartøy skal fortsette å jage japanske hvalfangere i Sørishavet.

«Ady Gil» senket av japanske hvalfangere

For snart to år siden ble den lynraske «Ady Gil» senket av japanske hvalfangere i Sørishavet. Den futuristiske speedbåten, som i 2008 gjennomførte verdens raskeste jordomseiling, ble truffet i baugen av en japansk hvalfangstskute.

Da sa kapteinen Steve Irwin og Paul Watson at de japanske hvalfangerne har startet en konflikt som Sea Shepherd ikke kommer til å trekke seg fra.

– Hvis de tror at våre to gjenværende skip vil trekke seg ut av Sørishavet tar de feil, sa Watson.

De japanske hvalfangerne ble senere frikjent for å ha rent Sea Shepherd-skipet i senk. En rapport konkluderte med svikt på begge sider. Verken hvalfangerne eller miljøvernerne utviste godt sjømannskap.

Video nsps_upload_2010_1_6_7_52_20_2825.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se videoen fra januar 2010 da japanske hvalfangere senket Sea Sheperds superbåt Ady Gil.

SISTE NYTT

Siste nytt