Hopp til innhold

Minst 17 drept i droneangrep i Pakistan

Minst 17 personer er drept i et amerikansk droneangrep i Pakistan, opplyser pakistanske sikkerhetsstyrker til nyhetsbyrået Reuters. Angrepet er det største hittil i år.

Pakistans statsminister, Nawaz Sharif.

Pakistans statsminister, Nawaz Sharif, oppfordret USA om å avslutte alle droneangrep på pakistanske mål. Her er statsminister etter han holdt sin gjeninnsettingstalen i juni i år.

Foto: MIAN KHURSHEED / Reuters

Et amerikansk droneangrep tok livet av minst 17 personer i regionen nær grensen i Pakistan tirsdag morgen, ifølge pakistanske myndigheter.

Pakistansk etterretning mente at det var militante islamister i bygget, ifølge nyhetsbyrået AP.

To raketter traff et hus i nærheten av det største markedet i Miranshah nord i regionen Waziristan. Identiteten til ofrene er foreløpig ukjent, opplyser Reuters.

Mange ble såret i angrepet, ifølge Kaleemullah Dawar fra en lokal stamme.

Skal ha kjempet for Haqqani-nettverket

De fleste av de drepte skal ha kjempet for Haqqani-nettverket, ifølge tre Taliban-ledere samt kilder i Pakistansk sikkerhetsvesen som nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med.

Redningsmannskaper vegret seg imidlertid for å ta seg inn i området, i frykt for å bli ofre for et andre anslag – noe som er en vanlig taktikk ved droneangrep, opplyser NTB.

– Det var lenge umulig for folk å sette i gang bergingsarbeidet, ettersom dronene fortsatt fløy over området, sier Dawar.

Haqqani-nettverket, som opererer i Afghanistan og Pakistan, er alliert med Taliban og skal ha bånd til al-Qaida. Nettverket står angivelig bak noen av de mest oppsiktsvekkende terrorangrepene mot vestlige og afghanske mål i Afghanistan de siste årene.

– Vil ha slutt på amerikanske angrep

Angrepet er det største så langt i år, og er det andre siden Nawaz Sharif blr statsminister i mai-valget.

I sin innsettingstale i juni tok statsministeren blant annet til orde for å få en slutt på amerikanske droneangrep på pakistansk jord.

SISTE NYTT

Siste nytt