Hopp til innhold

Mannefri i skitrekket i Sauda

Fra klokken åtte i kveld er det «Kjerringslepp» i Sauda Skisenter. Menn har ingen adgang.

Sauda Skisenter

I kveld er bakken bare for damene. FOTO: Sauda Skisenter

I kveld vil bakken i Sauda fylles opp av rundt 100 påmeldte damer. Her kan damene, eller kjerringene, boltre seg fritt i bakken uten nysgjerrige menn.

«Kjerringslepp» er en tradisjon vi har hvert år. Noe av poenget er å få koner, som kanskje vanligvis ikke trørr, ut i bakken. Men alle damer over 18 år er selvfølgelig velkomne, sier Anita Nedrebø, driftsleder ved Sauda Skisenter.

God stemning

Det høyeste antallet påmeldte skisenteret har hatt er 300 damer. Da var det kanskje litt i meste laget, sier Nedrebø.

– Det kan fort bli mye kakling. Men sånn skal det være. Her er det damer i alle aldre. Alt fra 18 år til lang over 60. Noen er veldig aktive, mens andre har kanskje aldri stått før. For en nybegynner er forholdene perfekt i kveld. Det skal være heisvakter og instruktører i bakken hvis noen skulle trenge litt hjelp, sier Nedrebø.

Etter at damene har stått i bakken, er det allsang og noe å spise. I kveld spiller Nils Christian også kalt «Nilsemann.»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sauda Skisenter

Gode forhold for damene. FOTO: Sauda Skisenter

Sol, puddersnø og mannefritt

I kveld deltar Anne Liv Stormo i «Kjerringslepp» for fjerde gang. Hun synes det blir mer sosialt når det bare er damer.

Jeg skal ha med søsteren min og gleder meg veldig. Det beste er at arrangementet får folk ut på ski. Flere jeg har blitt kjent med har ikke stått i bakken på mange år. Nå har de fått smaken på aktiviteten igjen.

Denne helgen er det ventet gode forhold. Informasjonsansvarlig for anlegget melder om det nå ligger to og en halv meter snø i trekket. Men i kveld må altså mennene vike unna.