Hopp til innhold

– Oslo skal ikke overta Fornebu

Forslaget om at Oslo skal overta boligutbyggingen på Fornebu er uforståelig, mener lederen av Bærum Arbeiderparti.

Kjell Maartmann-Moe og boliger på Fornebu

Kjell Maartmann-Moe og boliger på Fornebu.

Foto: Sørli/Kielland Jenssen / NRK

– Det er utelukket at Oslo skal overta boligutbyggingen på Fornebu, sier leder i Bærum Arbeiderparti, Kjell Maartmann-Moe.

Stortingsrepresentant Håkon Haugli

Stortingsrepresentant Håkon Haugli vil at Oslo skal overta byggingen på Fornebu.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Han er overrasket over utspillet til stortingsrepresentant og arbeiderpartikollega Håkon Haugli, som i går sa at Oslo bør overta boligutbyggingen på Fornebu .

– Jeg ser ikke at det å dele opp eller slå sammen eksisterende kommuner gir noen bedre løsning på de boligutfordringene vi har på det sentrale Østlandet, sier Maartmann-Moe.

– Vi klarer byggingen selv

Han mener Bærum kommune skal greie den oppgaven selv.

Selv om arbeidpartiet i Bærum har foreslått flere boliger enn det som nå er regulert på Fornebu, mener Maartmann-Moe det er langt derfra til at en annen kommune skal overta reguleringen.

– Jeg synes han skal snakke med oss lokalt før han går ut med så spesifiserte løsninger på veldig omfattende og store problemer som Oslo- og Akershuskommunene må løse sammen, legger han til.

Byråden slakter forslaget

Men det er ikke bare Bærum arbeiderparti som er misfornøyd med utspillet til Haugli.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H)

Byutviklingsbyråd i Oslo, Bård Folke Fredriksen (H)

Foto: Andrea Melby/NRK

Også Oslo kommune slakter forslaget, og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen sier de har respekt for at det er Bærum kommune som regulerer Fornebu.

– Jeg tror ikke jeg vil kaste bort tiden min med å diskutere helt hypotetiske og fiktive debatter. Isåfall måtte man hatt endringer i kommunegrenser eller at Bærum frasa seg ansvaret.

Folke Fredriksen ser på en slik ansvarsendring som meningsløs.

– Det tror jeg vil ta mye lengre tid enn å komme i gang med boligbygging. Jeg vil ikke bruke tiden min på dette, men heller komme i gang med boligbygging.