Hopp til innhold

Vil ha døgnåpen skjenking

En enstemmig programkomite i Oslo Høyre foreslår å ha dørgnåpne barer i sentrum. Håpet er at barer uten stengetid vil føre til mindre vold om natten.

Utestedet Cosmo i Oslo

Oslo Høyre ønsker døgnåpne barer og utesteder for å redusere vold i sentrum.

Foto: Cosmo

Når barene og utestedene stenger i Oslo sentrum begynner kampen om taxien som skal frakte slitne festløver hjem. Nå ønsker programkomiteen i Oslo Høyre å gjennomføre et prøveprosjekt hvor utestedene kan holde oppe hele døgnet.

– Vi tror at det fører til at færre går hjem på samme tidspunkt, slik at de trange sentrumsgatene blir mindre fulle når de andre utestedene stenger klokken 03., sier leder av programkomiteen Eirik Lae Solberg.

Bør utestedene være døgnåpne? Skriv din kommentar nederst i artikkelen.

Foreslår bydelsskjenking

Og ikke nok med det, han vil også la utesteder utenfor dagens skjenke-ring holde åpent senere.

– Vi synes også i skjenkesteder i bydelene kan være oppe til for eksempel klokken 03, men uten at det er til sjenanse for naboer, sier Solberg.

Les også: Vil la utestedene i Oslo skjenke til klokken 07.00

Les også: – Døgnåpen skjenking er skandaløst

Politiet frykter mer vold

En rask spørrerunde på noen utesteder i Oslo på kveldstid, viser at folk egentlig synes det er greit at festen er over ved 03-tiden. Det er politimester i Oslo Anstein Gjengedal enig i.

– Lenger åpningstider gir større alkoholkonsum. Og vår erfaring er at jo større alkoholkonsum gir større fare for flere voldsepisoder, sier Gjengedal.

Gjengedal er oppgitt over all volden i Oslo sentrum om natten. Han skulle helst sett at utestedene innførte strengere skjenkekontroll og stengte tidligere i dag.

– Man er rett og slett nødt til å stramme inn skjenkepolitikken for å unngå overskjenking. Jeg ser jo at Høyre vil ha mer synlig politi i byen, hvorfor skal vi da starte en ordning som medfører at vi må bruke mer ressurser for å lempe fylla i helgene? Jeg klarer ikke se den sammenhengen, sier politimesteren.

Vurderes i helgen

Men i Oslo høyre står Lae Solberg på sitt. Han håper prøveprosjektet med døgnåpne skjenkesteder i sentrum vil få positiv innvirkning.

Les også: Høyre vil ha skjenkesertifikat

– Hvis utestedene stenger på forskjellig, vil folk gå hjem på ulike tidspunkt og det vil jo bidra til mindre vold og bråk. Politiet sier jo selv det som skaper vold å bråk er mange folk som samles på små steder sent på kvelden, sier Lae Solberg.

I helgen skal Oslo Høyre stemme over program komiteens forslag når partiet holder sitt årsmøte.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på Facebook og Twitter.