Hopp til innhold

Toska-venn skutt i Oslo

En bekjent av NOKAS-dømte David Toska ligger i koma på Ullevål sykehus etter at han søndag kveld ble skutt flere ganger ved Jordal amfi i Oslo

Mann skutt på Kampen i Oslo

Politiet leter med store styrker etter flere ukjente gjerningsmenn etter at enn mann ble skutt på Kampen i Oslo søndag kveld.

– Personen var truffet av flere skudd og er kjørt til Ullevål sykehus. Han var tidligere ved bevissthet men ligger nå i kunstig koma, opplyser vaktleder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt Kjell Aasheim.

Flere uavhengige kilder bekrefter overfor NRK at skuddofferet er nært knyttet til NOKAS-dømte David Toska. Mannen skal ha en sentral rolle i Oslos underverden.

Trolig kriminelt oppgjør
Mann skutt på Kampen i Oslo

Mannen skal etter det NRK kjenner til være skutt i bryst, underliv og i låret.

Mye kan tyde på at handlingen var planlagt, og kan være et oppgjør i Oslos underverden: 32-åringen ankom området ved Jordal i egen bil, men skal ha blitt beskutt av en eller flere gjerningspersoner utenfor bilen.

Vitner har forklart politiet at de har observert en mann løpende fra stedet. Denne personen forsvant i en gråfarget varebil.

Skutt i bryst og underliv

Politiet fikk melding om skyteepisoden like før klokken 20.00 søndag kveld. Mannen skal etter det NRK kjenner til være skutt i bryst, underliv og i låret.

Politiet har ikke pågrepet noen i saken, men leter med store styrker etter flere ukjente gjerningsmenn som skal ha tatt seg bort fra åstedet i flere biler.

– Kriminalteknikere vil etter hvert sikre spor på åstedet og politiet gjør søk både fra lufta og på bakken, forteller Solberg.

Beskutt tidligere

Toska-kameraten har også tidligere blitt beskutt av ukjente gjerningsmenn.

I slutten av september i år rykket politiet ut etter at flere skudd ble avfyrt mot mannens leilighet på Tøyen i Oslo.

Mannen ble dømt til tre års fengsel for heleri av over fire millioner kroner etter NOKAS-ranet, samt for innførsel av 100 kilo hasj.

Han har lenge vært sett på som en av David Toskas nærmeste venner, og var selv etterlyst en periode etter dødsranet i Stavanger. Han ble senere sjekket ut av saken.

Politiet vil foreløpig ikke bekrefte opplysningene rundt mannen identitet, men sier de ikke utelukker at kveldens skytedrama kan ha en sammenheng med skuddene mot Toskas venn på Tøyen i september.

– Mannen er av utenlandsk opprinnelse, men trolig norsk statsborger, sier vaktleder Aasheim.

Mann skutt ved Jordal Amfi.

32-åringen ligger i kunstig koma på Ullevål sykehus i Oslo.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

Har flere vitner

Politiet skal ha tatt seg god tid på å klarere området før ambulansepersonell fikk komme i nærheten av skuddofferet.

– Når situasjonen på stedet er uavklart, må politiet sikre åstedet for å unngå at andre havner i fare. Da er det hensiktsmessig at ambulansepersonellet holder seg i bakgrunnen, forklarer Aasheim i politiet.

Voldsavsnittet har startet etterforskning i saken. Politiet har allerede fire vitner, og vil gjøre vitneavhør fortløpende.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.