Hopp til innhold

Håndballhall på Hasle skrinlagt

Det blir ingen storstue for håndballen på Hasle. Oslo kommune har ikke tid til å vente på at Håndballforbundet får finansiert hallen.

Katrine Lunde Haraldsen mot Sør-Korea i håndball-VM

Oslo må vente enda litt til på en egen håndballhall. Her Katrine Lunde Haraldsen mot Sør-Korea i håndball-VM

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Tanken var å bygge både skole og håndballhallen Oslo Podium på den såkalte Teglverkstomta, nå kan ikke Oslo kommune vente lenger, de må igang med planleggingen av skolen.

Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Per Otto Furuseth tar beskjeden fra kommunen til etterretning.


- Vi er innstilt på at kommunen måtte realisere et annet prosjekt på området, og vi vil etter nyttår gå i gang med å se på andre alternativer i Oslo.


Er det økonomien som har stoppet dette?


- Økonomi er selvfølgelig vesentlig i et så stort prosjekt. Både det å finne forankring til en startkapital, men ikke minst – det man har hatt fokus på den siste tiden - er å finne en finansieringsmodell som gjør det mulig å drifte et slikt anlegg.

Har lett etter egnet sted i årevis


Jakten på et egnet sted å bygge nasjonalanlegg for håndball har pågått i en årrekke. Både Bergbanen ved Ullevål stadion, den gamle inntauingstomta på Sogn og et område ved Njårdhallen har vært vurdert og forkastet.

Ideen om Oslo Podium på Hasle dukket opp da Oslo prøvde å bli norsk søkerby til vinter-OL i 2018. Her skulle man slå to fluer i en smekk og få hovedarena for ishockey under mesterskapet og nasjonal håndballarena i ett. OL-håpet brast, men drømmen om Oslo Podium har levd videre fram til nå.

Vil ha anlegg i hovedstaden

Men nasjonalanlegg i hovedstaden vil håndballfolket ha, sier generalsekretæren.

- Vi er vel en av de idrettene i Norge som både har prestert i internasjonal sammenheng, og også har tiltrukket oss store arrangementer til Norge.

- Det viser seg jo sterkere og sterkere at de krav som tilhører et europamesterskap og verdensmesterskap i håndball, ikke blir imøtekommet av de anleggene vi har i dag, sier Furuseth.

Oslo spektrum møter ikke kravene


En illustrasjon på det er at EM for kvinner i desember 2010 i Norge og Danmark går uten kamper i Oslo. Lillehammer og Larvik er norske arrangørbyer. Oslo Spektrum, der NM-finalene spilles i kveld, er for liten, forteller Per Otto Furuseth.

- Arenaen knyttet til mesterskap er basert på at et hjemmelag i et mesterskap må minst ha 8000 tilskuere i kapasitet, og Spektrum evner ikke det tallet, avslutter Furuseth.