Hopp til innhold

Oppsagt etter snusk

Plan- og bygningsetaten har med øyeblikkelig virkning avskjediget en byggesaksbehandler, og anmelder ham for korrupsjon.

Mannen har vært suspendert siden midten av august, etter at etaten mottok signaler om mulige uregelmessigheter i hans forhold til utbyggeraktører.

Det var Kommunerevisjonen som varslet Plan- og bygningsetaten om at mannen kan ha blitt betalt for å få fortgang i sakene.

Suspendert i august

Medarbeideren har vært suspendert siden midten av august, og er nå anmeldt til politiet for korrupsjon.

Saksbehandleren har forberedt saker privat og utført arbeid for 3 aktører i byggebransjen og deretter behandlet saker der disse aktørene har vært involvert.

Dette innebærer brudd på reglene om habilitet, etiske regler for ansatte i Oslo kommune og regel om begrensning i adgangen til å inneha bierverv.

Flere saker skal gjennomgås

Under arbeidet med denne saken har Plan- og bygningsetaten mottatt enkelte tips om mistanke om mislighold knyttet til enkelte andre saker som er behandlet i etaten.

Tipsene vil nå bli gått igjennom av Kommunerevisjonen og Plan- og bygningsetaten selv, ifølge en pressemelding.

Ifølge VG mottok mannen i slutten av 40-årene tilsammen ca. 600.000 kroner i kontanter, via en mellommann som jobbet for de tre pakistanske brødre, som har gjort det veldig bra i forretningslivet i Norge.