Hopp til innhold

- Steng hvert fjerde utested

Kristelig Folkeparti vil stenge hvert fjerde utested i Oslo sentrum, for å komme volden til livs. Politiet applauderer forslaget.

Uteliv
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

- Problemet er at veldig mange mennesker faktisk blir offer eller gjerningsmenn i voldsepisoder, særlig natt til lørdag og søndag, sier visepolitimester Roger Andresen.

Roger Andresen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Det er bare politiets massive nærvær som har hindret folk i å bli drapsmenn fordi det er så mange fulle mennesker på et så lite område, sier Andresen.

Økende problem

Visepolitimesteren sier volden i sentrum er et økende problem.

- Det vi ser de siste ukene, er at volden som skjer i sentrum er på vei oppover. Vi har ikke maktet å bruke så mye ressurser som vi burde, slik at folk får en større anledning til å begynne å slåss, sier Andresen.

Store ansamlinger av mer eller mindre fulle og bråkete ungdommer gjør det knapt framkommelig i enkelte sentrumsgater natt til lørdag og søndag.

Tettheten har skylda

Fyllevolden på og utenfor diskoteker, barer og puber er økende, ifølge politiet.

Roger Andresen er ikke i tvil om at tettheten av utesteder i gater som Karl Johan, Rosenkrantzgate, Kirkegata og Universitetsgata har mye av skylda.

 

KrF-gruppeleder Ann Kathrine Tornås
Foto: Erlend Aas / Scanpix

Kristelig Folkeparti vil ha et tak på antall utesteder i sentrum. KrF foreslår for bystyret at antall skjenkebevillinger reduseres med 25 prosent i løpet av fem år.

Over 100 utesteder

Legger vi kommunens egen sentrumsdefinisjon til grunn - den såkalte skjenkeblekkspruten - må godt over ett hundre utesteder stenges.

Gruppeleder Ann Kathrine Tornås vil ikke gå for tallet, men vil ha vekk flest steder i verstinggatene.

- For å redusere volden i byen, må byens myndigheter gjøre noe med antall skjenkesteder. Her ligger kjernen til volden i helgene, sier Tornås.