Hopp til innhold

Ønsker lederskifte i Sarpsborg KrF

Lederen for valgkomiteen i KrF i Sarpsborg, Geir M. Hansen er enig med dem som ønsker å fjerne leder Inger Marit Sverresen.

Geir M. Hansen, Sarpsborg KrF

Geir M. Hansen er leder for valgkomiteen i Sarpsborg KrF.

Foto: Privat

Per Haakonsen

Forfatter Per Haakonsens uttalelser om tragedien på Utøya har skapt sterke reaksjoner.

Foto: Privat / NRK

Mandag ble en hektisk dag for Sarpsborg KrF. Forfatter Per Haakonsens foredrag på et KrF-møte ble møtt med sterke reaksjoner, etter at han hevdet at tragedien på Utøya var en advarsel fra Gud.

Flere fra lokalpartiet gikk i går ut og støttet uttalelsene fra Haakonsen, blant annet leder Inger Marit Sverresen.

Leder for valgkomiteen i KrF, Geir M. Hansen sier at han hadde en tung dag som politiker i går.

– Det var ganske hektisk, og det ble en del henvendelser og telefoner. Etter å ha vært med i KrF i mange år så kjenner jeg mange medlemmer, og de ga uttrykk for at de ønsker endringer i ledelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Inger Marit Sverresen

Flere har ytret et ønske om å skifte ut Inger Marit Sverresen som leder i Sarpsborg KrF.

Foto: Sarpsborg KrF

Var ferdige med valgprosessen

Hansen sier til Sarpsborg Arbeiderblad i dag at partiet blir gjort til en sekt i stedet for et politisk parti når slike saker dukker opp.

– Når man bruker ting som straffedom fra Gud, og går inn på åndelige og profetiske ting, så bærer det preg av å være en sekt. Da diskuterer man ikke lenger politikk, men åndelige ting, og det blir feil for meg, sier han til NRK.no.

Lederen for valgkomiteen sier seg nå enig med dem som ønsker et lederskifte.

– Jeg synes at det som har skjedd er så ekstremt at det sier seg selv. Dette bør få konsekvenser for de som sitter i ledelsen i dag.

Hvilke personer tenker du på da?

– Da er det hovedsakelig snakk om lederen. Om hun ikke sa med rene ord at hun støttet uttalelsene, så tok hun heller ikke avstand fra det, og jeg føler at det er to sider av samme sak.

– Vi var i utgangspunktet ferdige med valgprosessen. Nå håper jeg at det blir endringer, men i en slik prosess må det være noen som er villige til å stille opp, og det har vi ikke helt på plass enda. Men jeg håper at vi kan komme frem med en motkandidat til sittende leder på årsmøtet.

Sarpsborg KrF skal ha årsmøte 7. februar.