«Hockeytown» i gullrus!

Sarpsborg ble snudd på hodet da Sparta Warriors sikret seg det gjeveste trofeet i norsk hockey i dag.

Sparta Warriors slo Stavanger Oilers 3-0 og tok sin fjerde seier på de fem første kampene av finaleserien.

Dermed kan laget fra «Hockeytown» krone seg med tittelen som norgesmestere i ishockey for tredje gang totalt, og for første gang på 22 år - forrige tittel kom i 1989.

Kongepokalen ble sikret drøye to måneder etter at laget ble kronet som seriemestere, dermed har klubben også sikret seg "the double" i en svært god sesong.

Et fullstappet Sparta Amfi fikk se svenske Henrik Malmström sende hjemmelaget i føringen etter 10.07 av 1. periode, med sitt mål nummer 10 i sluttspillet.

Malmström ble for øvrig tildelt plassen som løper på «Årets lag» før kampen.

Etter 17.52 doblet unggutten Tommy Kristiansen ledelsen til 2-0 og ga hjemmelaget et strålende utgangspunkt før 2. periode.

Ingen av lagene klarte imidlertid å få pucken i mål i midtperioden. Dermed stod det også 2-0 før den tredje og siste perioden av årets finalespill.

Stående applaus

Samtidig som minuttene gikk mot sluttsignalet økte stemningen mer og mer i Sparta Amfi.

De ti siste minuttene av kampen stod de drøyt 3500 tilskuerne og applauderte og sang «nasjonalsangen» blå bobler for sine helter i blått.

Helt på tampen av perioden fikk også Sparta og Niklas Roest et teknisk mål.

Da sluttsignalet lød for siste gang i årets sesong, nærmest eksploderte Sarpsborg i gullrus, etter å ha sikret «bøtta» med fire seire på fem kamper mot Stavanger.

Fullt fortjent

Rett etter kampslutt var det en skuffet Stavanger-trener, Petter Thoresen som måtte svare for pressen. Han kunne fortelle at han var stolt av laget sitt, men at det var det beste laget som vant til slutt.

– Sparta har vært det desidert beste laget i år, og har det beste mannskapet totalt sett. Når Phil Osear er så god som han er, så blir det vanskelig for oss, sa han til TV 2.

En langt lykkeligere mann var Spartas svenske stjerne, Henrik Malmström. Han innrømmet at det kommer til å bli en lang kveld for de nye norgesmesterene.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er magisk. Vi gjør dette på hjemmebane, foran en full amfi som har fulgt oss lenge. Vi har gått som et godstog gjennom sluttspillet, og vi fortjerner det her, sier han, og legger til.

– Nå blir det full gass, og nå skal vi feire så lenge øyelokkene klarer å holde seg åpne. Dette skal vi suge på lenge.

Dermed er det duket for en storstilt fest på torget i Sarpsborg utover kvelden.