Hopp til innhold

– Hjelp, en slange på badet!

Han hørte en lyd, gikk ut i gangen, men så ingen. Så gikk han inn på badet. Der var det en slange. Natten tilbrakte han på hotell, han ville ikke overnatte sammen med krypet.

Slange i badeskapet

Slangen fant seg en plass i badeskapet, og under vaskeservanten.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Det var søndag kveld at Martin Jølstadengen satt og så på TV sammen med noen kamerater i farens leilighet i Sandefjord.

– Plutselig hørte jeg en lyd som om det var noen ute i gangen. Jeg gikk for å sjekke, men så ingen, forteller Jølstadengen. Jeg tittet inn på badet og der lå tannglasset på gulvet og på benken lå en slange på om lag en halv meter, kanskje mer, fortsetter han.

Jølstadengen vet ikke hvor den kom fra, skriver Sandefjords Blad.

Han forteller at han først trodde det var en spøk og spurte kameratene, men de hadde ikke noe med dette å gjøre. Da valgte han å spørre i naboen, som ga det rådet at han skulle ringe politiet.

Døra på gløtt

På vei ut til naboen i samme oppgang, så han at døra inn til leiligheten han var i, sto litt på gløtt og det lå et blomsterblad med et langt hår på utenfor baderomsdøra. Baderomsdøra var lukket.

Han synes det er vanskelig å si noe mer om årsaken til at slangen havnet på badet.

(Tekst fortsetter under bildet)

Martin Jølstadengen

Martin Jølstadengen med slangen i bøtta og et vått håndkle over klar til å overlevere krypet.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Jølstadengen ringte politiet.

– Det kom et par tjenestemenn, men de kunne ikke gjøre noe og sa jeg måtte ringe Falck eller Viking. Falck driver ikke med slikt, men Viking kom selv om slanger ikke er deres område.

De fikk ikke tak i krypet, som hadde sneket seg inn under vasken inni baderomsinnredningen.

Tok inn på hotell

Martin Jølstadengen synes det var vanskelig å være i leiligheten, så han og kameratene valgte å bo på hotell. Og siden ingen kunne hjelpe han, ble han rådet å ringe lokalavisa, Sandefjords Blad.

Mandag formiddag ble badet der slangen hadde gjemt seg inni baderomsinnredningen, beleiret av journalister og fotografer fra Sandefjords Blad og NRK. Med felles anstrengelse fikk deler av det frammøtte pressekorpset lirket slangen fram og ned i en bøtte.

Martin Jølstadengen ringte også Mattilsynet for å få hjelp, men der svarte de at politiet tok seg av slikt. Mattilsynet tok likevel kontakt med Viking, som kom og hentet krypet.

(Tekst fortsetter under bildet)

Pressefolkene tok slangen

Pressefolkene hentet ut slangen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Kontaktet dyrehage

Martin hadde også kontaktet Den lille dyrehage på Brokelandsheia og Nils Harald Reiersen som eier dyrehagen. Reiersen var villig til å hente slangen, men forteller til NRK.no at han fikk beskjed om at Viking tok slangen på anmodning fra Mattilsynet.

– Da gjør ikke jeg noe mer for det vanlige er at Mattilsynet kontakter oss som driver med reptiler. Det er derfor ikke utelukket av slangen havner på Brokelandsheia likevel, sier han.

Det er forbudt for private å ha reptiler i Norge.

– Trolig rømt fra en annen leilighet

Reiersen sier det trolig er en Kongesnok som har rømt fra en annen leilighet i samme bygg.

– Slikt har skjedd før andre steder, sier han. Slanger søker mot vann og kommer seg inn mange steder. Reiersen sier at dersom utgangsdøra stod litt på gløtt, så var ikke veien til badet vanskelig å finne for slangen. Under baderomsdøra er det åpning ned til dørstokken.

Uansett – slangen er nå borte både fra leiligheten og huset, og trolig snart på vei til en dyrepark, kanskje til Den lille dyrehage.

Dette var neppe en ”practical joke” som noen trodde, det var nok en ”practical snake”.