Hopp til innhold

Psykolog trakasserte pasienter

Autorisasjonen bør tilbakekalles, mener Helsetilsynet i Vestfold.

VG bragte mandag historien om en 42 år gammel kvinne som opplevde å bli skjelt ut av psykologen sin etter et selvmordsforsøk.

 

Flere overtramp

Nå bekrefter Psykiatrien i Vestfold historien og forteller samtidig om tre andre pasienter som har opplevd lignende tilfeller med psykologen.

Enhetsleder ved Allmennpsykiatrisk poliklinikk ved Søndre Vestfold DPS, psykolog Tor Erik Befring sier psykologen skal ha begått flere forskjellige overtramp.

- Det er flere forskjellige overtramp som er registrert, spredt på disse fire pasientene, så at dette har gjentatt seg i flere hendelser er helt sikkert, sier Befring.

"Han mente jeg var helt idiot som trodde jeg kunne ta mitt eget liv ved å bare ta 10 innsovningstabletter. I tillegg var han rasende fordi jeg kom fem minutter for sent til timen."

42 år gammel kvinne, trakassert av psykologen

Kollegene var bekymret

Psykologen jobbet i Søndre Vestfold DPS fra september i fjor til januar i år. På den tiden hadde han kontakt med pasienter i to måneder. De andre ansatte ved psykiatrien var bekymret allerede før de mottok klager på psykologen.

- Han motsatt seg det vi kaller effektiv veiledning, og veileder meldte tidlig fra om dette, forteller Befring.

Også fastlegene til to av pasientene som har klaget reagerte på psykologen.

- To leger har reagert, og har gitt skriftelig beskrivelse av hendelsene.

Psykologen som blir omtalt i VG jobber ikke lenger på institusjonen, men har søkt på stillinger som psykolog flere steder i landet, også i Vestfold.

- Dette er noe av bakgrunnen for at vi valgte gå videre med denne saken, basert på de erfaringene vi hadde gjort oss, sier Befring. 

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark