Hopp til innhold

Råkjørte i 240 km/t på E-18

Villmannskjøringen ble filmet og er lagt ut på Internett.

240 km/t
Foto: Illustrasjon fra youtube

To gutter sitter i en Skoda Octavia og jubler mens de kjører i en forrykende fart mellom Kjellstad i Lier og Asker på E-18. På det raskeste er de oppe i 240 kilometer i timen.

- 240 kilometer i timen nå, sier sjåføren mens passasjeren jubler. Jeg må roe meg litt ned. Nå har jeg 160 kilometer og det på vinterdekk. Nå vet vi at bilen går i 240, sier den entusiastiske sjåføren.

Illustrasjonsfoto
Foto: Illustrasjon fra youtube

Ferden går videre opp Lierbakkene og forbi Liertoppen kjøpesenter.

- Jeg kjenner det kiler i magen, sier passasjeren i det farten øker igjen.

Videoen ble lagt ut på nettstedet youtube for noen få dager siden. Der kan hvem som helst legge ut sine private videoer.  

- Å kjøre i slike hastigheter er totalt uakseptabelt og veldig farlig. Det er mye elg langs den strekningen, noe jeg er sikker på at disse personene ikke ofret en tanke. Skulle det skje noe vil det garantert føre til død og fordervelse, sier politiførstebetjent og trafikkoordinator ved Søndre Buskerud Politidistrikt, Morten Hassel.

Råkjøring
Foto: Illustrasjon fra youtube

Politiet står maktesløse

På Internett kan man med et enkelt tastetrykk se mange lignende filmer.

- Vi vet at det skjer, men vi står relativt maktesløse. Vi kan ikke stoppe slike private filmer på Internett. Det er helt utenfor vår kontroll. Dessuten er det ofte vanskelig å identifisere disse personene.

Gjør dere noe som helst med slike saker?

- Ja, det gjør vi. Vi har en egen avdeling som kan etterforske slike ting. Skal vi sette i gang en etterforskning må det være noe som gjør at politiet får en spesiell interesse for det. Første runde er er å prøve å identifisere miljøet og bilen, slik at vi kan få tak i eieren, sier Morten Hassel.

Flere tusen mennesker så videoen av villmannskjøringen før den ble fjernet fra nettstedet youtube ved 14-tiden tirsdag ettermiddag.