Hopp til innhold

Adressa-duo fikk journalistpris

Journalistene Mari K. By Rise og Laila Ellingsen mottok den ”Trønderske Journalistprisen” under Hellkonferansen lørdag kveld.

Lajla Ellingsen og Mari K. By Rise
Foto: Håvard Zeiner / NRK

De to kollegene fikk prisen for sin artikkelserie om St.Olavs Hospital. Juryen la vekt at det lå uvanlig grundig gjennomgang bak arbeidet. Prisen er på 20.000 kroner.

Hederspris for bokarbeid

Årets hederspris gikk til Stein Slettebak Wangen og Ola Flyum for deres arbeide med bok”Rinnans testamente” hvor de gravde fram hittil ikke-publisert fakta fra 2. verdenskrig.

Fikk hederspris

Stein Slettebak Wangen (t.v) og Ola Flyum mottar hedersprisen av NRKs Kari Werner Øfsti.

Foto: Håvard Zeiner / NRK

Blant ti innsendte bidrag i klassen ”Årets lokalavis” stakk Trønder-Bladet av med seieren.

Flere fikk også priser for sine bilder de har tatt gjennom 2007. Vinneren i klassen for små lokalaviser ble frilansfotografen Bjørn Gullseth som jobber for Stjørdalens Blad. Han vant med et spelbilde som han har kalt ”Borggården.”

For de store avisene var det et portrettbilde som gikk helt til topps. Kim Nygård fra Adresseavisen vant med bildet ”Brannoffer” – et nærbilde av en mann tatt under bryggebrannen i Trondheim i mai i fjor.

NRK ble hedret

Ingen NRK-produksjoner fikk noen priser i år, men både Petre-programmet Osenbanden og Faktorprogrammet Isak og Berlinerpoplene fikk hederlig omtale. Begge disse programmene var nominert til den ”Trønderske Journalistprisen.”

Totalt kom det inn over 30 bidrag i denne klassen.