Hopp til innhold

- Redd for trusler

Kvinnen som har anmeldt et ektepar for menneskehandel frykter for trusler dersom ekteparet blir løslat.

Fredag ble det kjent at et ektepar i Bergen skal ha hatt en 22 år gammel kvinne fra Sri Lanka boende hos seg i to år.

De skal ha skaffet henne jobber, men lønningene skal ha blitt satt inn på kontoene til ekteparet. De er også fra Sri Lanka, men er norske statsborgere.

Den 22 år gamle kvinnen, som er asylsøker, skal ha blitt nektet å gå ut etter arbeidstid og måtte i stedet være hjemme hos ekteparet og gjøre husarbeid.

Avslo varetekt

Paret ble pågrepet tirsdag etter at 22-åringen sammen med sin advokat anmeldte ekteparet. Politiet ba fredag om fire ukers varetekt med brev og besøksforbud, men Bergen tingrett avslo dette. De mente det ikke var skjellig grunn til mistanke mot paret.

Dette ble anket, og paret blir sittende i varetekt til over helgen.

- Min klient sier at hun er skuffet og overrasket over det retten har kommet frem til. Hun er lei seg for at hun ikke blir trodd, sier kvinnens bistandsadvokat Kristine Aarre Hånes.

- Har fått trusler før

Hun snakket med sin klient etter fengslingsmøtet fredag kveld. Kvinnen befinner seg på et trygt sted et annet sted i landet, hun har ikke bodd i Bergen det siste året. Nå frykter hun for hva ekteparet eller deres familie kan gjøre.

- Hun har mottatt alvorlige trusler fra disse før, og sier at dersom de blir løslatt er hun redd de skal oppsøke henne, sier hun.

Bistandsadvokaten ønsker ikke å si noe hva slags trusler dette er.

- Dette er en alvorlig sak og en påkjenning for min klient. Hun sier til meg at det hun har opplevd i denne familien i Bergen er verre enn det hun opplevde i en krigssituasjon på Sri Lanka, sier Aarre Hånes.