Hopp til innhold

- De har ikke sett det

Festspilldirektøren reagerer på mediedekningen av oppsetningen av Vildanden.

Vildanden
Foto: Magnus Skrede

- Den er kritikkverdig, sier festspilldirektør Per Boye Hansen.

Forestillingen ble flere ganger stoppet, den varte på det lengste i rundt 13 timer og har fått stor oppmerksomhet under Festspillene i Bergen.

LES MER: Festspilldirektøren ikke begeistret

Boye Hansen reagerer blant annet kraftig på at medier har kritisert Vegard Vinge og Ida Müllers oppsetning av Ibsens stykke uten å ha sett det.

- Det verste er en diskusjon i media om forestillingen skrevet at folk som ikke har sett forestillingen. Det er den første grove feilen som gjøres, sier han.

Han bruker følgende eksempel.

- Når en avis som BA går inn på forestillingen og tar bilder av scener de synes er obskøne og slår opp hvor grusomt det er, samtidig som de selger aviser på disse bildene. Da gjør de seg til representanter for den dobbeltmoralen som stykket retter seg mot og ikke er en del av, sier han.

LES NRK SIN ANMELDELSE: Ibsenmaraton ble stoppet

- Vil vel ha fokuset bort

Bergensavisen tilbakeviser kritikken fra festspilldirektøren.

- Han må gjerne være sint på oss. Jeg kan jo skjønne at han har behov for å flytte fokuset bort fra en slik penibel affære som denne forestillingen ble. Da kan det være en lettvint løsning å skylde på budbringeren, sier sjefsredaktør i Bergensavisen Anders Nyland.

Så du mener at han brukte dette for å villede litt?

- Ja, det tror jeg absolutt. Og det skulle bare mangle om ikke BA og andre medier skulle sette søkelys på de kraftige virkemidlene som blir brukt i denne forestillingen, sier han.

Har dere sett stykket?

- Vår medarbeider, som hadde en kommentar til stykket i avisen, var til stede og så stykket. Og når det gjelder bildene, så har vi ikke fått publikum til å ta bilder, de ble tatt av vår mann som var i salen, sier han.