Hopp til innhold

R.E.M til Bergen og Oslo

På forrige turné solgte de 50.000 billetter bare i Norge! Nå kommer Michael Stipe, Peter Buck og Mike Mills tilbake.

REM på Ullevaall

FARGERIK: Vokalist Michael Stipe i aksjon på Ullevaal Stadion i 2005. Nå blir det ny Norges-tur.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Det blir en fin start på høsten for R.E.M-fansen. Onsdag  3. september kommer supergruppen fra Athens, Georgia (USA) til Ullevaal Stadion i Oslo, og dagen etter er det Koengen i Bergen som får besøk av rockegigantene.

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.)

SUPERGRUPPE: R.E.M er et av verdens mest populære og mestselgende rockeband. Fra venstre: Mike Mills, Michael Stipe og Peter Buck.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Ny plate i april

Bandet slipper sin nye plate «Accelerate» i april, og har svært gode erfaringer med Norge fra før. På «Around The Sun»-turneen i 2005 spilte gruppen først i Oslo Spektrum om vinteren, for så å komme tilbake og selge ut både Ullevaal Stadion i Oslo og Viking Stadion i Stavanger - totalt over 50.000 billetter.

Det nye albumet er varslet å være langt mer rocka enn forgjengeren, som var et av gruppens aller mest lavmælte. Dermed blir det trolig langt færre ballader å høre enn på Ullevaal og Viking Stadion sist gang.

Hitparade

Likevel blir det garantert en hitparade av de sjeldne man får oppleve i september. R.E.M er udødelige på grunn av hits som «Everybody Hurts», «Man On The Moon», «The End Of The World As We Know It», «Losing My Religion», «Leaving New York», «Orange Crush», «Imitation Of Life» og den nye «I’m Gonna DJ», som ble spilt på forrige turné og ryktes å være med på det kommende albumet.

Singelen «Supernatural Superserious» blir den første smakebiten fra det nye albumet. Bandet har også lansert nettsiden www.ninetynights.com, som inneholder videoklipp og smakebiter.

20.000 billetter i Bergen

Billetter til konserten i Bergen starter mandag 18. februar. Prisen er 620 kroner pluss avgift, noe som er godt over 200 kroner billigere enn Metallica-konserten samme sted i juli. Det blir lagt ut 20.000 billetter, samme som på Metallica og på Rolling Stones-konserten for halvannet år siden.

For Bergens del, føyer R.E.M seg inn i rekken av store navn som besøker byen i år. Vestlandets hovedstad kan i år friste med navn som Mark Knopfler, Foo Fighters, Judas Priest, Robert Plant/Allison Krauss og Metallica. I tillegg ryktes det at Kiss er på vei til Koengen eller Haraldsvang Amfi i Haugesund.

Her er full oversikt over konsertåret i Bergen!

Turnélisten

Her er hele turnélisten:

2. juli: Westerpark, Amsterdam
9. juli: Theatre de Verdure, Nice
15. juli: Elbufer, Dresden
16. juli: Waldbuhne, Berlin
18. juli: City Square, Luzern
20. juli: Parco Santa Giuliana, Perugia
21. juli: Arena, Verona
23. juli: Mostra D'oltremare, Napoli
24: juli: Villa Manin, Undine
26. juli: Arena, Milano
17. august: Slavia Stadium, Praha
19. august: Ehrenhof, Stuttgart
20. august: Rhine Area, Lorelei
22. august: Marienfest, Wurzburg
3. september: Ulleval Stadion, Oslo
4. september: Koengen, Bergen
6. september: Parken, Købehavn
7. september: Stockholm Stadion, Stockholm
9. september: Finnair Stadion, Helsingfors

Hva mener du om at også R.E.M kommer til Bergen? Si din mening i kommentarfeltet under.