Hopp til innhold

Siktet for bildrap i Kongsvinger

En mann i 20-årene er siktet etter at en kvinne i 40-årene mistet livet da hun ville forhindre at bilen hennes ble stjålet i Kongsvinger i formiddag.

Politet på stedet der overkjøringen skjedde.

Politet på stedet der overkjøringen skjedde.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Mannen er ikke pågrepet, men den stjålne bilen er funnet, melder Dagbladet . Bilen ble funnet i Brandval, rundt 15 kilometer fra Kongsvinger.

Kvinnen skulle ta ut penger av en minibank i Kongsvinger da en mann satt seg inn i bilen hennes, som sto på tomgang.

Traff et skilt

Hun løp bort til bilen i det han kjørte av gårde, og havnet på panseret. Etter ca. 400 meter ble hun kastet av, og traff et skilt. Skiltet brakk, og hun ble liggende bevisstløs i vegen.

Kvinnen ble sendt til Kongsvinger sykehus, men livet hennes sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt.

Politiet har jakter på bilen, en sølvgrå Audi A6 stasjonsvogn med registreringsnummer FS 99125, med store styrker etter hendelsen. Mannen som er siktet er i 20-årene.

Politiadvokat Henning Klauseie i Hedmark politidistrikt sier i kveld at det er på bakgrunn av vitneavhør og taktisk etterforskning at påtalemyndigheten har siktet en mann i 20-årene fra glåmdalsdistriktet for bildrapet.

Ber mannen melde seg

Den siktede mannen tilhører et kjent kriminelt vinnings- og narkotikamiljø. Politiet ber mannen om å melde seg for nærmeste politimyndighet.

Han er etterlyst nasjonalt, men navn og bilde vil ikke bli gjort kjent utenfor politiets egen organisasjon.

- Flere personer i dette det kriminelle miljøet satt lørdag kveld i avhør hos politiet, opplyser politistasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon til NTB.

Politiet i Hedmark brukte lørdag kveld store ressurser for å finne den siktede mannen. Politihunder deltok i letingen.

Rystende beskrivelser

- De vitnene som har forklart seg til oss, var tydelig rystet over det de så, sier Trond Sulen.

Skiltet knakk tvers over idet kvinnen ble kastet av panseret.

Skiltet knakk tvers over idet kvinnen ble kastet av panseret.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK