Hopp til innhold

Tatt av fotoboks - skyldte på astmaanfall

Fotoboksen avslørte at 18-åringen hadde kjørt i 134 kilometer i timen. Den unge sjåføren skyldte på at kompisen hadde fått et astmaanfall.

Fotoboks

Den unge sjåføren mener at kompisen sitt astmaanfall var årsak til at han kjørte for fort.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Saken endte i Sør-Østerdal tingrett som ikke har stor tro på forklaringen til 18-åringen fra Stavsjø, skriver ostlendingen.no .

Fikk astmaanfall

Det hele startet 20. september i fjor. Da passerte 18-åringen fotoboksen ved Øksna på riksvei 3 i 134 kilometer i timen i 80-sona. Mannen hevder at årsaken til at han kjørte så fort var at en medpassasjer hadde fått et astmaanfall.

Anfallet skal ha vært så alvorlig at han fryktet for liv og helse på kameraten, og ga full gass for å komme fort fram til sykehuset for å få hjelp, skriver ostlendingen.no.

Like etter at de passerte fotoboksen skal kameraten ha blitt i så god form at de likevel valgte å kjøre hjem.

Husket lite fra turen

Det er flere årsaker til at retten tviler på sjåførens historie. Ingen av de tre i bilen ringte til ambulanse eller noe annet nødnummer.

De valgte å dra helt til Stavsjø istedenfor å returnere til Rena, og de skal ha konkludert med at situasjonen roet seg veldig tidlig etter at de passerte fotoboksen, skriver ostlendingen.no.

I baksete på bilen satt en kvinnelig passasjer som i retten forklarte at hun husker lite av kjøreturen på grunn av alkohol. Men hun skal ha husket at det var et astmaanfall i bilen.

Føreren ble i Sør-Østerdal tingrett dømt til 21 dager fengsel og tap av førerkort i 20 måneder.