skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Naturens verden 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Naturens verden Sist oppdatert 16:38
NRK RADIO P1
 
 

Naturens verden - spennende opplevelsesradio hver søndag kl 09.03 i Norges største radiokanal - NRK P1.

E-post:

Naturens verden
0342 Oslo


 
Program 9

Blomstrende nytelser med ringblomst

Ringblomst er utgangspunktet for oppskriftene knyttet til det niende programmet hvor Kari Bay Haugen, Inger-Lise Østmoe og Anne Siri Brandrud presenterer blomstrende nytelser i Naturens verden.

Publisert 11.08.2003 15:05.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jon-Annar Fordal (nettarbeid) og Inger-Lise Østmoe som har fotografert, samlet og tilrettelagt oppskriftene.

Ringblomstpai om høsten


(eller kusymrepai om våren)
1 neve ringblomster (kusymre)
2 ss mandelspon
2 ss maisenna eller rismel
Blomstrende nytelser med ringblomst er utgangspunkt for det tiende programmet basert på blomstrende nytelser.
1,5 dl hvitvin (du kan bruke mozell eller lignende)
en stor klype safran
2 ss sukker
ekstra blomster til pynt

Et ferdigstekt paiskall (eller du kan bruke vafler som legges lagvis med fyllet)

Ha mandler og rismel i en kjele, tilsett vin og rør mens du varmer forsiktig opp. Rør inn safran, salt, sukker, eller honning. La surre til det tykner. Ha på lokk og surre videre i 20 min. Ha i litt mer vin hvis det blir for tykt, blandingen skal være som en pudding. Ta kjelen fra varmen, napp kronbladene av ringblomstene (fjern det grønne begeret på kumsymre) og bland halvparten i masssen som helles over i paiskallet, fordel resten av blomstene over. Serveres varm eller kald med pisket kremfløte og friske blomsterblad som pynt.

Blomstrende festsalat


Vask og slyng ca 100 g hodesalat, 100 g blanding av sikori og feltsalat, et par never rucola, en neve kjørvel, en håndfull karse eller revet reddik. Legg alt i en stor salatbolle. Tilsett fyrstikktynne biter av en gulrot og en liten squash, videre 3 ss hermetiske maiskorn og et eple i terninger. Dressing av olje, sitronsaft (eller epleeddik), salt og ørlite hakket chili. Bland godt.

Rett før servering blander du inn og strør over rikelig med kronblader fra ringblomst, valmue, nelliker, kornblomst, stemor, agurkurt, geranium, lavendel, gladioler, tagetes, prestekrage, krysantemum eller annet du finner i hagen, på balkongen, ute i marka.

PROGRAM 9 10 AUGUST 2003



Siste saker:

 
banner m lenke 180 matserie 04
arkiv naturens verden m banner 180
naturopplevelse banner 180
blom nytelser banner 180
 
 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no