skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Naturens verden 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Naturens verden Sist oppdatert 16:38
NRK RADIO P1
 
 

Naturens verden - spennende opplevelsesradio hver søndag kl 09.03 i Norges største radiokanal - NRK P1.

E-post:

Naturens verden
0342 Oslo


 
Program 8

Blomstrende nytelser med ryllik

Ryllik er utgangspunktet for oppskriftene knyttet til det åttende programmet hvor Kari Bay Haugen, Inger-Lise Østmoe og Anne Siri Brandrud presenterer blomstrende nytelser i Naturens verden.

Publisert 11.08.2003 14:59.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jon-Annar Fordal (nettarbeid) og Inger-Lise Østmoe som har fotografert, samlet og tilrettelagt oppskriftene.

Rylliksuppe

50 g ryllikblader
300 g spinatblader
1 liter lys buljong
1 ss smør
1,5 ss hvetemel
1/2 fløte
salt, pepper

Smøret smeltes. melet og de finhakkekde grønne bladene blandes i. Tilsett buljongen, la alt koke 10 minutter. Smakes til med fløte, salt og pepper. Server gjerne med hårdkokt egg. Dryss 1 ss friske ryllikblomster over hver porsjon ved servering.

Strø friske ryllikblomster på
- tomatsalat
- grønn salat
- pizzafyll
- saus til kjøttretter

Te med ryllik: Tilsett friske eller tørkede ryllikblomster i alle urteteer. Ryllik er sjelevarmende!


Ramsløkost

2,5 dl ostemasse (kvark) smakes til med ramsløkblader(og -blomster tidligere på sommeren), salt og pepper. Osten rulles til en pølse og vendes i ristede havregryn og et lett dryss av ryllikblomst. Holdbar 1 døgn.

Ostemasse: Hell en halvliter kefir i et kaffefilter og la stå i 24 timer. Du kan også bruke crème fraîche).

PROGRAM 8 3. AUGUST 2003

Siste saker:

 
banner m lenke 180 matserie 04
arkiv naturens verden m banner 180
naturopplevelse banner 180
blom nytelser banner 180
 
 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no