Hopp til innhold

Åtte døde da norskeid skip kolliderte i Indonesia

Minst åtte mennesker døde da et passasjerskip sank etter å ha kollidert med et norskeid lasteskip utenfor kysten av Indonesia onsdag.

Indonesia Ferry Accident

Pårørende etter ulykken leter etter informasjon utenfor sykehuset i Cilegon.

Foto: Ap

Rederiet I.M. Skaugen bekrefter på sine nettsider at selskapet var involvert i ulykken som skjedde tidlig om morgenen lokal tid, like ved Merak-havnen i Vest-Java.

Åtte mennesker er hittil bekreftet omkommet.

– Så langt har vi reddet 207 mennesker. Åtte er døde, sier Sutopo Purwo Nugroho, talsmann for det statlige byrået for katastrofeberedskap.

– Dødstallene vil stige

Den norske ambassadøren i Indonesia, Stig Traavik, sier han tror dødstallene vil stige.

– Vi har hørt forskjellige tall, seks til åtte er det siste. Vi har prøvd å opprette kontakt med indonesiske myndigheter, men de er forståelig nok opptatt med andre ting nå, sier Traavik.

Han vet ikke noe om årsaken til at de to skipene kolliderte.

– Det vi vet er at dette skjedde i en veldig trafikkert skipsled, hvor det har skjedd ulykker tidligere. Men vi vet foreløpig ikke noe om hvorfor de kolliderte, sier han.

Det skal ha vært M/S Bonanza som sank etter kollisjonen med det norskeide skipet. Bonanza var tidligere eid av Fred Olsen og Co og ble sjøsatt i 1972.

Rystet av ulykken

Ifølge samferdselsdepartementets talsmann Bambang Ervan er det norskeide skipet lastet med lastebiler, biler og motorsykler.

Rederiet I.M. Skaugen er rystet av ulykken.

– Vet vet lite om hendelsen, men har et team på stedet som jobber for å finne ut hva som har skjedd. Vi prøver nå å få alle fakta på bordet, sier investorkontakt Bente Flø til NTB.

Det norskeide skipet skal ha fått skader i kollisjonen, men det skal ha gått bra med mannskapet. Skipet er nå ankret opp i nærheten av ulykkesstedet.

SISTE NYTT

Siste nytt